En online psykologs hverdag

Jeg brænder for dem der lider i stilhed. Dem der ikke ringer psykologen, fordi de ikke tør, fordi de ikke magter psykologens blik, fordi de ikke våger at sætte ord på sin skam, fordi de ikke holder ud at skulle fortælle om alt det de ikke kan, eller fordi der ikke er en psykolog i nærheden, eller fordi ventelisten er for lang. 

Min klinik ’Psykologonline’ blev udviklet for at møde dem der lider i stilhed og dem der ikke har et andet sted at gå. Jeg har nu i flere år mødt mennesker i det skrevne ord.  Mennesker der åbent, og hudløs ærlig, fortæller sin historie. Mennesker der har valgt mig som hjælper med håbet om ændring i livene sine.

Det gør mig ydmyg, og det giver et ansvar. Et ansvar for at rammerne giver optimal sikkerhed og fortrolighed. Ansvaret for at all kommunikation er krypteret og ingen ”står udenfor døren og lytter”. Et ansvar for at personen føler sig ”set, hørt og mødt” på en måde der kan give lindring og ændring. Ansvaret for risikovurdering, og kriseplan hvis det værste skulle ske. Et særlig ansvar i kommunikation der alene baserer sig på tekstbaserede holdepunkter, og ansvaret for at ordene jeg vælger giver mening, og vækker klientens håb og tro på, at de har det der skal til for finde vejen videre.  

Det er et stort ansvar, og betyder at jeg har en supervisor med særlige kundskaber og erfaring i at være behandler i cyberspace. Han sidder i Skotland, og vi mødes i tekstbaseret supervision. Det betyder også at jeg hele tiden holder mig opdateret på seneste forskning, og  tager kursus der dækker problemstillingerne jeg møder som psykolog på nettet. Kursus jeg løbende tager ved Telemental Health Institute i USA. Alt dette har hjulpet mig i processen fra novice  til en mere kompetent onlinepsykolog. Så det jeg gør som traditionel ”offline” psykolog er altså det samme jeg gør som onlinepsykolog, videreuddanner mig, får supervision og holder mig faglig opdateret.

På samme måde som jeg brænder for dem der lider i stilhed, brænder jeg for datasikkerhed og klientenes personværn.  Jeg arbejder for at vi sundhedsprofessionelle fravælger at møde klienter over vanlige mailkonti, eller chatrum der ikke er sikret.  Jeg arbejder for at vi fravælger at have fortrolige samtaler via Skype. En platform der aldrig blev udviklet til at være en platform for professionelle videosamtaler.

Derfor, og fordi jeg brænder, skrev jeg  bogen ”Fra offline til online” som udkom på det norske ’Fagbokforlaget’ i februar i år. Den er nu oversat til dansk og udkommer om kort tid på Dansk Psykologisk Forlag. Derfor har psykolog Svein Øverland og jeg holdt et  kursus i regi av Norsk Psykolog Forening. To strålende dage. Derfor skal jeg den 6. november til København hvor vi (Dansk Psykoterapeutisk Selskab) har en debataften vedrørende internetbaserede ydelser. Og, derfor lanceres PsychCon om kort tid, en sikker og fortrolig videoplatform for professionelle behandlingssamtaler. 

Er du en eventuel bruger af internetbaserede ydelser? Bliver du nysgerrig på om professionelle behandlere på nettet har rammerne i orden? Kender de til faldgruberne? Har de en supervisor for sin klinik på nettet? Tager de kursus?  Er du usikker, så spørg indtil, får du ingen svar, find en der kan svare, og vælg den hjælper der har din sikkerhed i fokus.  

Kit Jensen, psykolog

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Psykolog hjælp online - rådgivning og terapi tilbydes. Læs mere