Nye boller på suppen

Spirituel praksis har været kendt på Jorden lige så længe menneskeheden har bestået på denne klode.

Der har været tale om urgamle praktikker både i Indien, Kina, Afrika, USA, jeg tror ikke der kan nævnes et kontinent hvorfra der ikke er udgået en spirituel praksis. Det har fulgt og hjulpet menneskeheden frem til nutiden.

Mange af disse praksisser er nu afgået ved døden, de er i moderne tid erstattet med helt nye spirituelle termer og ideologier.

En helt ny begrebsverden er fremstået ud af den moderne spiritualitet, der er nu tale om Tankens Kraft- Nuets kraft- /  De syv spirituelle love. Spirituel intelligens- Følelsesmæssig intelligens, Samtaler med Gud o.s.v. alle viser vejen og peger på nye vinkler for spiritualiteten.

Men er der egentligt tale om nytænkning? Det syntes ikke sådan? Det er svært at sige, men grundlæggende tror jeg ikke at der er tale om "nye boller på suppen"? Eller er der?  

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ja, virkeligheden - fundamentalt set - er den samme som for fem tusinde år siden, så 'intet nyt under solen'. Vi må vel snarere sige, at der er tale om gen-opdagelser. Derfor synes jeg, det er klogest at holde sig til gamle traditioner og studere under en anerkendt lærer (guide), da jeg finder de fleste af disse 'nymodens' tilbud noget umodne, u-fordøjede. Men, nytænkning er altid fint: en 'modernisering' af de begrebsmæssige aspekter af spiritualitet. Jeg er selv i fuld gang med at 'opdatere' zen buddhismen.
Nye boller på suppen