Skab forandringer for mennesker, der har det svært

Vi lever i dag i et samfund, hvor der er let adgang til materielle goder og teknologiske hjælpemidler, der skaber uendelige muligheder i en globaliseret verden.

Spørgsmålet er, om det udfordrer vores trivsel og sundhed?

Bekymrende tal og statistikker om stress og mistrivsel tyder på, at det moderne samfund sender os på mentalt overarbejde. Flere og flere helt almindelige mennesker oplever, at de har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at hver fjerde sygemelding skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det betyder, at 35.000 danskere hver dag er sygemeldte med fx stress.

Årsagerne til stress kan være mange, og skal ofte findes i både privat- og arbejdslivet. Derfor handler stressforebyggelse og -håndtering primært om, hvordan vi i hverdagen kan blive bedre til at navigere i nutidens mange og ofte modsatrettede krav og betingelser.

Her vil din personlighed og egne, personlige ressourcer have en betydning for, hvordan du oplever belastninger, og hvordan du fysiologisk reagerer på dem.

Balance i hverdagen

Voes egne og andres forventninger til os, personlige værdier/overbevisninger og tiltro til egne evner er alle parametre, der spiller en stor rolle for udviklingen af stress.

Derfor kan øget selvrefleksion være vejen til at skabe mere balance i hverdagen. Det handler altså om at stille de gode, relevante spørgsmål. 

Hvad dine forventninger er til dig selv? Hvilke prioriteter er vigtige for dig? Hvad er dine tanker omkring din evne til at kunne løse situationer og opgaver i hverdagen? Og hvad tror du, at andre tænker og forventer af dig?  

På den måde opstår muligheden for at få skabt en god balance mellem de krav, vi selv eller omverdenen stiller til os og de ressourcer, vi har til rådighed.

Nigel Marsh, forsker i Work-life balance, argumenterer for, at balance i livet ikke handler om at foretage store livsændringer, men at du i stedet bør fokusere på at investere bare en lille smule ekstra tid og energi i det, der er vigtigt for dig. 

Derigennem opnår du på sigt en øget livskvalitet - og bliver mange af os bedre til at gøre det, så kan det måske samtidig rykke lidt ved vores succes- og præstationsfokuserede kultur.

Bliv certificeret Stress Coach 

Vil du skabe forandringer for mennesker, der har det svært? Uddannelsen som certificeret Stress Coach er til dig, der gerne vil arbejde professionelt med stresscoaching som selvstændig coach eller internt i en organisation.

Forløbet er bygget op som et grundigt teoretisk og praktisk forløb, der afsluttes med en certificering.

Læs mere på vores hjemmeside: www.nlphuset.dk/uddannelser/certificeret-stress-coach

Med Venlig Hilsen

NLP Huset  

 

__________________________

NLP Huset, uddannelser i coaching, NLP, mindfulness og psykoterapi.
Se mere på http://www.nlphuset.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress coach uddannelse. Læs mere