Hvad forhindrer dig i at nå dine mål?

Oplever du også, at det kan være svært at nå i mål med det, du gerne vil? - Der findes en række effektive coachingredskaber og -metoder, som kan være behjælpelige i den forbindelse. Der er nemlig en række forhold, som i høj grad er medbestemmende for, at man når i mål med det, man gerne vil.

Mange mennesker oplever, at de har svært ved at nå deres mål. Tænk bare på alle de nytårsforsæt, som aldrig blev til noget. På alle de ønsker du i løbet af dit liv har haft for dig selv som, af den ene eller den anden grund, aldrig gik i opfyldelse. Der kan være mange gode grunde til, at du ikke når i mål med dine ønsker for dig selv - og dit liv. Det kan fx være, at dine prioriteter ændrer sig undervejs, så målet ikke fremstår særlig attraktivt længere. Det kan også være, at du føler, at du ikke har tiden eller ressourcerne til at nå dine mål, at visse ydre omstændigheder står i vejen for, at du kan nå dem eller, at du bliver mødt af så mange udefrakommende krav i din hverdag, så du simpelthen ikke føler, at du har overskud til at forfølge dine mål.

Hvor attraktivt er målet for dig?

En af grundene til at du ikke når i mål, kan muligvis skyldes, at målet ikke er positivt formuleret. Det er med andre ord vigtigt, at målet fremstår attraktivt for dig. Du kan i den sammenhæng prøve at forestille dig, at du allerede er nået i mål. Hvordan føles det?

Derudover er det vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvordan du skal vide, at det er lykkedes dig at nå i mål. Mange af os glemmer simpelthen at gøre målet specifikt og målbart, i den forstand, at vi ikke får formuleret, hvad vores personlige succeskriterie egentlig er.

Er målet realistisk? 

En anden væsentlig faktor, som spiller ind er, hvilke ressourcer du har i forhold til at nå dit mål. Her er man nødt til at være bevidst om, hvor realistisk målet er for dig. Har du lige nu det, der skal til for at nå i mål? Hvis nej - hvad mangler du i den forbindelse, og hvad kan så være det første skridt på vejen til at gøre målet mere realistisk?

Hvad er vigtigt for dig? 

Derudover glemmer mange at overveje, om målet er i overensstemmelse med den, man er. Det kan fx være, at du har et ambitiøst karrieremål, mens du samtidig vægter familie og børn meget højt. Dermed ikke sagt at disse to prioriteter ikke kan forenes, men for at opnå dit karrieremål kræver det, at du overvejer, hvordan disse to indre, personlige værdier bedst muligt forenes i dit liv.

Hvilke forhindringer kan der opstå undervejs? 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at man gør sig det klart, hvilke barrierer, der hidtil har forhindret dig i at nå dine mål. Når du først får identificeret dine udfordringer, så ved du også hvad det vil kræve af dig, at komme igennem mulige udfordringer undervejs.

Og så skal du have en handlingsplan, så du i løbet af processen kan have fokus på, hvad det næste skridt på vejen er for, at du når dine mål. Vi vil også gerne opfordre dig til at fejre de små sejre undervejs, det er meget motiverende i processen, og succes kan netop ses som en række af små sejre.

 

Med venlig hilsen

NLP Huset

 

__________________________

NLP Huset, uddannelser i coaching, NLP, Enneagrammet m.fl.
Se mere på http://www.nlphuset.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Brug coachingredskaber til at nå dine mål. Læs mere her