Ud af "Grublekuppelen"

Det er hverken klogt eller rart at befinde sig i en grublekuppel.

Tankerne flyver om ørerne på os og vi rammes nemt af negative følelser. I grublekuppelen vokser bekymring og spekulation os hurtigt over hovedet, i forsøget på at finde en løsning ud af vores utilfredse situation. Når vi lukker os inde i kuppelen, så mister vi forbindelsen til det nu, der gør livet værd at leve.

Der ligger en fantastisk mulighed i, at vi som mennesker, kan forestille os ønskelige fremtidsscenarier; ting vi gerne vil opnå, ting vi gerne vil ændre og måder, hvorpå vi kan gøre verden bedre. Denne mulighed kan være én af årsagerne til at man lukker sig inde i grublekuppelen. Men der findes en bedre vej. Vejen til en bedre fremtid er vejen ud af grublekuppelen. Først tager vi hånd om nuet, så vi skaber et nu, der er til at holde ud at være i, inden vi begynder at fremkalde den ønskede fremtid. Det er vigtigt at kunne tilbyde sin glæde i nuet, for ellers kan vi hele tiden jage efter at gøre fremtiden bedre på bekostning af nutiden, som aldrig bliver god. Når vi er opfyldt af positive emotioner, så er vi samtidig mere kreative og bedre til at tænke.

Løsningen ligger i at tage hånd om nuet, ved at se det lige i øjnene med accept og venlighed. Herved får vi ro, overskud og fokus, og ikke mindst, ét nu, der bliver taget sig kærligt af. Dette er vores trædesten til at skabe en bedre fremtid.

Denne praksis finder du bl.a. i Mindfulness og i Mindfulness UdviklingsModellen (MUM).

Læs mere på: www.nikolajrotne.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
En "grublekuppel". Hvilket fantastisk ord! Beskriver rigtig godt situationen.
Hej Nikolaj.........."grublekuppel" perfekt metafor. Det frembringer et stort varmt smil hos mig..........tak for det. livsglæde fra Manja
Ud af "Grublekuppelen"