Der findes ikke ventetid

Vi siger, at der findes ventetid, i venteværelset hos lægen, i køen i Netto, i forårslængslen og i den rastløse venten på, at andre træffer beslutninger på vores vegne. Ventetid er en uvelkommen gæst i et samfund, hvor effektivitet er pejlemærket.

For de fleste af os opleves ventetid som spildt liv. Det vækker, med rette, angsten for det ulevede liv. Ventetiden er en mangeltilstand, hvor vi uforløst higer efter at blive forløst i et fremtidigt nu. Men måske ligger der en mulighed i ventetiden, en mulighed for, at vi bliver bevidste om, hvad vi dybest set gerne vil bruge vores tid til? Hvis du er en af dem der siger, at du mangler tid, så er ventetiden en mulighed. Stop op et øjeblik. Hvad vil du bruge din tid til?

Vi behøver ikke at være et offer for ventetiden, for vi kan finde og skabe livsfylde imens vi ”venter”. Ventetiden kan bruges til at trække vejret dybt og lade op. Ventetiden kan bruges til at nyde livet med taknemmelighed. Ventetiden kan bruges til, at vi bidrager med vores friskhed og glæde og til at sætte vores talenter i spil. En sådan tilgang til livet finder man i mindfulness praksissen, hvor vi stopper op, mærker åndedrættet og accepterer det nuværende øjeblik med venlighed. Dette gør ventetid til en generøs værensfylde. 

Så hils ventetiden velkommen, for den findes slet ikke, når man spørger sig selv, hvad kan jeg bidrage med lige nu? Mangeltilstand bliver til generøs værensfylde, når vi praktiserer mindfulness.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nemlig:) Og en anden gevinst er at når jeg "læner mig tilbage", så kommer jeg tættere på mit autentiske jeg og på hvilken vej jeg skal gå:)Svarene på alt hvad der er rigtigt for dig, er i dig - også når du står i køen:) Så "Grib chancen, når den er der" - vent ikke til du sidder og planlagt mediterer:)
Ja, det med tid er en forunderlig størrelse. For i virkeligheden findes der jo kun én tid, nemlig lige nu! Det eneste vi virkelig har er dette øjeblik lige nu, så når vi tænker på ventetid er vi i virkeligheden ikke tilstede, men et sted i fremtiden. Og fremtiden eksisterer jo ikke som andet end en forventning om noget, som måske vil komme. Og når vi praktiserer mindfulness øver vi os i at være tilstede i den eneste tid der er, nemlig NU! Tak for et godt indlæg Nikolaj :-) __________________________

Majken Kaznelson
Terapi og Mindfulness
http://www.majkenkaznelson.dk

Tak for et dejligt indlæg ! Kh Jane www.conceptmassage.dk
Der findes ikke ventetid