Kærlighed uden kamp - for kvinder

Har du en svær mand som ikke vil lukke dig ind, eller nedgør han dig? Få 3 grunde, som du måske overser

Har du en "svær" mand? Vil han for eksempel ikke lukke dig ind og åbne op? Få her tre grunde som vi ofte overser som kvinde.

Kan du genkende det her: din partner virker "svær", utilgængelig eller ligefrem toksisk på en eller anden måde?

Jeg har stor erfaring og kendskab til disse dynamikker - fra min terapeutiske praksis, og faktisk har jeg også brugt mange år af mit liv på en mand, som bogstavelig talt holdt mig i en armslængde afstand. 

I dag ved jeg hvorfor. 

Blandt andet faldt han i kategorien "en svær mand" med narcissistiske træk.

Og summa summarum - hans adfærd fik mig til at gøre mig selv lille og usikker - min selvtillid lå under guldbrædderne. Og jeg spildte en masse værdifuld tid. (Og kærlighed).

Det skal du have muligheden for at gøre anderledes.

De grunde jeg fortæller om her, har ofte den konsekvens, at manden vil holde dig på afstand, være meget rigid eller stædig, og nægte at ændre adfærd.

Det kan være næsten umuligt for dig at at opleve nærhed med ham - eller han kan decideret sabotere dine forsøg på at nærme dig. 

Når manden holder afstand og/eller nedgør dine behov:

Den mand du prøver at påvirke og inspirere til at vise dig det engagement, som du længes efter, har ikke potentialet til at "steppe up" og blive en ordentlig partner.

1) Enten fordi han simpelthen ikke har det i sig

2) eller fordi du ikke kan fremkalde den rette mavefornemmelse i ham - hvilket enten skyldes at han ikke føler, du er den rette for ham, eller, at du ikke tilbyder ham nok af dine feminine sider.

 

1) Når han ikke har det i sig:

En mand der ikke "har det i sig" kan falde i mange kategorier.

 

A) Han kan høre ind under kategorien "en svær mand".

Her kan vi finde nogle svære personlighedstræk, som stammer for eksempel fra:

 • Forsvars mekanismer mod at involvere og blotte sig, (og ja, mænd kan også være bange for at involvere sig (igen), især hvis de har traumatiske oplevelser fra tidligere forhold eller fra deres barndom). Eller de har et undvigende eller utrygt tilknytningsmønster.
 • Manglende evne til at håndtere vrede, følelser og stress. Som for eksempel kan vise sig i, at han modsætter sig, at ændre på sine vredesudbrud. 
 • Han kan også være i en svær periode i sit liv, måske efter et forlist ægteskab eller udfordringer på jobbet. Nogle gange bliver mænd depressive i større eller mindre grad, når de udsættes for ting, der virker truende på deres mandighed - nogle mænd vil, hvis de kæmper med depressive følelser, blive "aggressive" og vrede.
 • Han kan også være inkarneret ungkarl og endnu ikke være moden nok til at gå fra teenager-frihedsmode til livspartner-mode, og så kan det se ud til, at han saboterer alle forsøg på at opnå en dybere forbindelse mellem jer.
 • Hvis du har på fornemmelsen, at du bakser rundt med en "svær mand", er det bedste du kan gøre, at vende dig ærligt mod dine egne behov og ønsker - og mavefornemmelse - og spørge dig selv: er han god nok til mig? Og tror jeg på, at jeg kan være med til at ændre det? (Og har du lyst til at gøre indsatsen?).

Hvis han blot er usikker på sin manderolle eller bare ikke er så bevidst om dynamikkerne mellem mand og kvinde, kan du godt få ham til at steppe up og blive en god partner. Det kræver nogle særlige trin, som er dem jeg deler i min mailserie og i mine online-programmer.

Du kan tilmelde dig mailserien med indsigter, visdom og inspiration til kvinden og hendes liv og kærlighed - blot klik på linket.

B) Han kan være decideret toksisk, narcissistisk eller med personlighedsforstyrrelser/dysfunktionel personlighed:

Personlighedsforstyrrelser af større eller mindre grad hører også med her - måske du er stødt ind i eksempelvis en narcissist?

Det underminerer din selvtillid og fornemmelse for dine egne behov og oplevelse af virkeligheden. Realtioner med denne type partnere, kan være ekstremt skadende.Hvis du fornemmer, at din partner hører i denne kategori, skal du opsøge hjælp.

Tegn på, at du er i en dysfunktionel relation med en narcisist eller en partner med personlighedsforstyrrelse (især anti-social personlighedsforstyrrelse):

 • Du kan ikke kende dig selv igen. Nogen gange tror du, du er ved at blive skør eller deprimeret.
 • Du tvivler på dig selv, din dømmekraft og din livsevne
 • Du er ofte meget nedtrykt, ked af det og græder måske meget - nogen gange helt alene
 • Du tror det hele handler om, at du skal ændre dig
 • Hans adfærd tangerer overgreb og du er nogen gange bange
 • Du føler dig isoleret og ved ikke hvordan du skal få hjælp
 • Han truer måske indirekte (nogen gange direkte)​ hvis du prøver at sige fra
 • Han håner dig, hvis du giver udtryk for hvordan du føler​
 • Du er gået fra at være placeret på en piedestal af ham - og føle dig smuk, set, elsket og i et soulmate forhold, til at føle dig lille, kritiseret, forkert og uden kontakt til dig selv og dine grænser
 • Du bemærker i dit stille sind, at du er blevet afhængig af hans gode øjeblikke og hans opmærksomhed - måske du ligefrem "tigger" om hans kærlighed​.

Opsøg hjælp, hvis du kan genkende det her.

Fornemmer du, at der er en nice guy under hans "svær mand" symptomer:

Hvis du føler, at din partner faktisk hører ind under kategorien "the good guy", men, at der er noget imellem jer, der skaber støj på linjen, misforståelser, skænderier, afstand og gnidninger, du ikke kan forklare.

Så er der stor sandsynlighed for, at du ved at skifte din kommunikation og udstråling, så du kommer fra din autentiske, stærke og feminine energi, kan skifte dynamikken mellem jer - og hans tiltrækning til dig - meget effektivt - og meget hurtigt.

De to næste punkter er til dig. De beskriver noget, som meget ofte er kernen i det, der gør, at den energi kvinden sender ud, er det, der skubber manden væk.

Og efterlader dig med følelsen af afmagt, undren, lav selvtillid og tvivl på din værdi og attraktionsevne som kvinde:

Kontakten med dine dybeste krav til dit kærlighedsliv:

-Du er ikke i kontakt med dine dybe, ægte feminine ønsker for dit kærlighedsliv - og vigtigst: du står ikke fast på og udtrykker dine krav til, hvordan du vil elskes.

-Du mangler viden om, hvordan du med din feminine energi, giver ham et dybt ønske om at blive en mand, du er stolt af.

Dette kan påvirke jeres relation og kommunikation på flere måder:

Din måde at snakke med ham og kommunikere på, er maskulin er "neutral". Dvs. Du kommer igennem til ham som styrende, kontrollerende, analyserende, kritiserende og for meget i dit hoved og tanker.

Og du kommer for lidt fra din kvindelighed - modpolen til hans maskuinitet.

Måske du også, ubevidst, har en lidt hård skal omkring dig - det kan komme igennem som om du signalerer, at du har styr på det hele, at du ikke har brug for ham, at du ikke er typen, der beder om hjælp (og ja, vi gør det her for at beskytte os selv og fordi vi har lært at sætte en maskulin facade op). 

-  mange mænd kan ikke føle dig, og mærke kærlighed, i deres hjerte, hvis kvinden kommer fra sit sind og sine tanker det meste af tiden, hvis hun kontrollerer og kritiserer og hvis hun ikke udstråler, at hun er 100%tryg ved sin egen værdi.

Manden vil føle, at han er mand og at du har brug for ham:

En feminin kvinde er sårbar og åben - og kan vise, hun har brug for ham, at han tilfører værdi i dit liv - samtidig med, at hun stoler på sine egne grænser og behov.

Hans naturlige tilskyndelse til at gøre dig glad vil meget ofte køre på lavblus, hvis han ikke føler han kan være en succes  med dig - bl.a. fordi det her med at blive styret, subtilt manipuleret og irettesat, giver ham lidt en følelse som en dreng, der ikke anerkendes af sin mor

Når vi ikke hviler i og har kontakt med vores ønsker og energi som kvinde, vil vi ofte ubevidst komme til at stille krav til ham om at "fylde dig op". Han kan ikke få form på de her uudtalte længsler og kan komme til at mærke det som kritik eller passiv aggressiv vrede. Og så lukker han af.

Du kan godt leve uden ham:

Du har et indre lys, som kommer af, at du har noget i dit liv, som du virkelig brænder for og som fylder dig med en følelse af passion, mening og udnyttelse af dit sande potentiale. 

Hvi skvinden ikke er opfyldt af en livspassion, er vores natur ofte at gøre manden til centrum i vores liv (genetisk betinget desværre, da vi gennem udviklingen har været afhængig af beskyttelse).

Når vi, uden at være opmærksomme på det, gør ham til centrum, kan vi meget ofte komme til at sende signaler om, at han skal gøre os hele og opfyldte, eller bare som tung energi han føler skyldfølelse over.

Den mandlige natur vil instinktivt vende sig væk fra noget der tynger ham, og desværre vil din "attraction-faktor ”lægge på nulpunktet. Han kan ikke komme i forbindelse med tilfredsstillelsen ved at skulle "besejre dig, og nedlægge dig" - for du har i forvejen din energi retter mod ham.

En ting er, at han ikke føler trang til at springe op på den hvide hest – men vigtigst af alt; dit selvværd og din følelse af værdi, ligger under gulvbrædderne.

Kvinden er smukkest, når hun ved hvordan hun er ærlig og tro mod sig selv.

Du er allermest magnetisk, når du tør mærke og udtrykke dine følelser, ønsker og længsler (med et feminint udtryk) og når du er så passioneret og udfyldt af noget for dig meningsfuldt (så meningsfuldt, at du faktisk godt kan leve uden ham).

Mandens energi kan derfor faktisk være katalysatoren for kvinden til at finde ind i sin egen magnetiske energi, og til at få øje på dine særlige evner eller passion.

Så selvom det er svært, når du mærker afstanden og tvivlen, så er det også en åben dør ind i dig selv.

Måske du står overfor en helt ny rejse - rejsen ind i en autentisk og smuk kvinde, som er tro mod sine behov?

 

Kærligst Helena Maria

 

 

 

 

 

__________________________

Helena Maria, ekspert i kvinden og den visdomsfulde kærlighedsrelation samt i feminine-maskuline dynamikker. Desuden dysfunktionelle/narcissistiske forhold samt professionelle CV og ansøgninger
http://www.awomansheart.dk/
http://cv-supporten.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

 • Google
 • Facebook
 • linkedin
 • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
En svær mand - vil han ikke lukke dig ind? Få her 3 grunde