Sådan kommer du videre, når hverdagen truer!

Jeg havde ondt i maven ved tanken om, at skulle starte på arbejde igen efter sommerferien. Det føltes forkert, fuldstændig forkert. Det, der skulle være drømmejobbet, var på kort tid blevet til et følelsesmæssigt mareridt. Arbejdsopgaverne var ikke som lovet og der var mange intriger blandt kollegaerne.

Jeg nåede da hellere ikke længere end til slutningen af august, før jeg tør i munden, med gele i knæene og kriller i maven fortalte min chef, at jeg sagde op. Uden noget job i baghånden. Men med et ønske om at blive selvstændig igen, dog uden en plan om, hvordan eller hvad jeg helt præcist ville lave.

Min situation var desværre langt fra unik. Statistikkerne tegner et klart billede år efter år. Efter sommer- og juleferien er der flest, der siger op. Det er også der, der er flest skilsmisser.

Hvorfor?

Fordi det er, når vi holder ferie og har tid til at mærke efter, at det går op for os, at tingene ikke er, som de skal være. Måske kender du det selv? Måske har du allerede oplevet en krise efter en ferie? Måske står du i det lige nu? Hvis ferien med familien ikke har været fred og idyl, ønsker du måske at lave om på hverdagen. Eller hvis ferien har været skøn, kan du mærke at, du ikke vil tilbage til hverdagen med stress og sure pligter?

Spørgesmålet er så, hvordan du kommer videre herfra. Vil du kæmpe for at få familie eller arbejde til at fungere eller er du nået dertil, hvor der skal sadles helt om?

Det er ikke nemt at svare på, for det er store beslutninger, hvor der ofte følger tunge følelser og konsekvenser med for andre end dig selv. 

3 råd til at skabe klarhed og undgå en forhastet beslutning

1. Find ud af, hvad du virkelig vil

Oftest når vi havner i den slags situation vil vi bare væk, og kan nemt komme til at træffe en forkert beslutning (for os selv) fordi alt, der er anderledes virker godt. Men anderledes er sjældent godt nok. Eller det vi virkelig ønsker. Anderledes er bare anderledes.

Derfor, start med at mærke efter, hvad du virkelig vil? Hvad gør dig glad? Hvad kan du lide at lave? Hvad og hvem giver dig god energi? 

Hvordan ser din ideelle dag ud (både på arbejde og hjemme)? Hvad laver du? Hvem er du sammen med? Hvordan føles det?

2. Hvad er fordele og ulemper

Selvom det ser sort ud, så prøv alligevel at få et nuanceret billede af situation inden du handler. 

Hvad er fordele og ulemper ved den nuværende situation?

Hvad er fordele og ulemper ved at vælge den nye situation? Fordelene er sikkert tydelige nok, efter som det gerne skulle være noget du drømmer om, men hvilke konsekvenser eller valg skal du tage for at op nå det?

3. Bliv konkret og sæt tingene i perspektiv

Nogen gange kan tingene godt føles værre end de er, når man står midt i dem og er følelsesmæssigt påvirket. Og nogen gange står det virkelig slemt til. For at sikrer dig, at du ikke overreagerer eller træffer en beslutning, du vil fortryde senere, så prøv at blive så konkret som mulig.

På en skala fra 1-10 hvor slemt er det så? Hvad er det der er slemt og hvor meget fylder det helt reelt?

Det hjælper også med at se klart, når du sætter tingene i perspektiv. Hvis situationen ikke ændrer sig, hvordan vil du så have det om 3 måneder? 6 måneder? 1år? 10år?
Hvis du vælger at gøre noget andet, hvordan vil du så have det om 3 måneder? 6 måneder? 1år? 10 år?

I mit tilfælde hjalp det at kigge på konsekvenserne på kortere og længere sigt. Selvom jeg havde en familie at forsørge og at det var midt i finanskrisen, var vores faste udgifter og forbrug lavt nok, til at vores økonomi kunne bære, at jeg ikke havde en fast indtægt i en periode. Men min familie kunne ikke bære, at jeg mistrives i mit job i længere tid. Og så var beslutningen nemmere at træffe, selvom den bestemt ikke var risikofri.

Held og lykke med din beslutning!

 

__________________________

Team Levlykkeligt
Kontakt os her: http://levlykkeligt.dk/kontakt

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Arbejde igen efter sommerferien føltes forkert. Få 3 gode råd til at komme videre