Er du i virkeligheden afhængig?

Meget af vores tid går ofte med at tilrettelægge vores omgivelser og vores liv, så vi får det som vi vil have det.

De fleste er konstant i gang med at justere, ændre og optimere på tingene. Optimere os selv, andre og alle de situationer vi indgår i. Og hvis vi ikke lige er i gang med det, så er vi beskæftiget med vores meninger, holdninger og vurderinger om de selvsamme ting. Konstant i gang med at forholde os til tingene. Forholde os til noget.

Vores opfattelse af livet, vores livskvalitet er afhængig af "noget". Derfor vil de fleste menneskers svar på spørgsmålet: ”Hvordan har du det, hvordan går det?” også være afhængig af hvordan det ”noget” er. Være afhængig af et ”fordi”.  Og man svarer: ” jeg er glad, fordi…….” eller jeg er irriteret, fordi…..”

Hos næsten alle mennesker, er deres livskvalitet lig med hvad de har, tænker og føler.

Altså afhængigt og helt forbundet med ”noget”. Jeg ER, hvad jeg tænker. Jeg ER, hvad jeg føler. Jeg ER, hvad jeg har!. Men det er ikke sandt, du ER ikke hvad du tænker, føler og mener, alt dette ændrer sig hele tiden. Hvor ubehagelige eller fantastiske de tanker og oplevelser end er. Er det stadig kun tanker. Alt hvad du tænker, føler og oplever, opstår i din bevidsthed og forsvinder igen, i den samme bevidsthed. Du er den bevidsthed. Du er det, der er her hele tiden - altid og konstant, nøjagtig på samme måde. Det eneste der ændrer sig er alt det andet. Alt kommer og går. ¨

Du er her hele tiden. Du kommer og går, ikke !

Muligheden for at du kan opdage, kan erkende og opleve at du ikke er alt det der forandrer sig, at du i virkeligheden er noget andet end dette, den er der hele tiden. Det kræver faktisk kun at du stopper op. Stopper med at interesse dig for disse ting. Så at sige lader det fuldstændigt være.

I stilheden finder du dig selv.

I dig selv finder du stilheden.

Hvis du bare et øjeblik stopper al stræben og alle tanker. Lader det hele være. Giver helt slip og bliver fuldstændig stille, så vil du opleve at der er noget der bliver tilbage. Det noget kan vi kalde dit selv, bevidsthed, gud, glæde, kærlighed, tomhed, ingenting, alting, ren væren og meget andet. Det er dog alt sammen bare ord, ord for noget der ikke kan beskrives med ord. Erkendelsen er en oplevelse af, at der er noget der er fuldstændig uafhængig af alting. Og det noget opleves som en dyb fred - helt uden sammenligning.

Du kan til hver en tid træde ind af denne dør, til denne fred og undersøge om denne fred har nogen ende. Undersøge hvad der er her når du ikke ændrer på noget som helst.

I sidste ende kan ingen kan hjælpe dig, du må selv opdage dig selv.

I kærlighed.

Ivan Fruergaard – Underviser i Mindfulness og nærvær - bevidstheds træning.

Forfattter til bøgerne; Nærværets kraft og Lykken skabes indefra.

 

__________________________

Charlotte Fruergaard, spirituel lærer, forfatter, yoga instruktør
founder Hjerteakademiet
Se mere på http://www.hjerteakademiet.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At finde fred og lykke. Læs mere her