Taknemmelighed en vej til mental frihed

I små splitsekunder går livets fylde op for mig, mens jeg står ved køkkenbordet og skræller efterårs æbler til en lækker lun æblekage. Solen står ind gennem vinduet i min køkken, og jeg nyder udsigten af rimfrost på de store træer og solsikkerne, der nu ligger langs med jorden. Ser på sommerens blomster, der nu får nyt liv gennem solens spil i rimfrostens leg på de tørre blade og visne blomsterkroner.

Her i dette NU mærker jeg taknemmeligheden boble over indeni, som en kedel med vand, der netop er færdig, bruser blodet i mine åre af begejstring og lykke. Over det smukke syn jeg ser, over de skønne lyde af gæs der flyver over mit hus og legende børns glade stemmer fra husets indre og ikke mindst tanken på det år, der er gået.

Om lidt er det min fødselsdag. Et helt år er gået og på magisk vis har jeg undergået endnu en forvandlingsproces. Det har været et år fuld af udfordringer, svære beslutninger, frustrationer, skuffelser, men også et år fuld af glæde, nærhed, masser af kærlighed og møde med spændende mennesker, gode oplevelser, begejstringer og ikke mindst har det været et år, hvor alle mine drømme er begyndt at tage form helt og aldeles.

Og så har det ikke mindst været et år, hvor taknemmeligheden fylder mere og mere i mit liv. Jeg forstår nu dybere og dybere, at taknemmelighed ikke kun handler om glæde, men at taknemmelighed er at se lysets åbning selv i de små ting.

Jeg ved nu mere end noget andet, at livet former sig på sin helt egen måde, men at jeg gennem min egen holdning kan bestemme, hvordan jeg kan tackle livet og at taknemmelighed er et af de små vidundermidler, der er med til at skabe overskud og sammenhængkraft i en verden, der ofte kan virke uforudsigelig og forvirrende.

Hvorfor vælger jeg at skrive om mig selv på denne måde, hvorfor tænker jeg overhovedet, at det kan have interesse for andre, hvad jeg oplever af udvikling og læring i mit liv?

Fordi jeg hver dag gennem min online klub At leve Mindfuldt eller gennem min undervisning rundt i virksomheder og i mit eget Mindfulness-akademiet.dk møder så mange mennesker, der er faret vild i en forventning om, at livet skal være anderledes end det er. At noget udefra skal forandre den måde de har det på, at der findes en magisk trylleformular, der vupti kan forandre livet for dem. Mennesker som ikke kan eller vil acceptere, at livet rummer både lys og mørke og at det er gennem den kompleksitet, vi kan finde vejen til at sætte os selv fri.

Når vi kan begynde at leve med livet, som det er præcis i dette nu, uden anden forventning end at tage det sure med det søde, når vi kan begynde at se vores egen rolle i livets små dramaer, lige præcis der, kan vi begynde at finde en vej til større frihed.

Frihed kommer ikke gennem at ønske et udefrakommende mirakel, tværtimod, frihed - altså mental frihed - kommer, når vi kan være med livet som det er i dette nu. Når vi ikke prøver at fornægte, forvrænge eller forandre virkeligheden.

Men for at kunne det, må vi først og fremmet hente styrke mod og kærlighed i os selv. Styrke til at tro på, at vi er vidunderlige præcis som vi er, mod til at tro på det bedste selv midt i det værste og kærlighed til os selv og til livet gennem taknemmelighed over alle de små mirakler, der altid er at få øje på midt i selv det største uvejr.

Jeg ved ikke, hvor det næste år går hen, men jeg ved, at jeg mere end noget andet tidspunkt i mit liv er parat til det der kommer. Fordi jeg nu ved, at livet vil mig det godt, at jeg på trods af verden omkring mig, altid har muligheden for at finde små bitte mirakler at være taknemmelige for, at at de giver mig styrke til at modstå de udfodringer, der end måtte komme. Jeg har nu sat mig selv mentalt fri af de bekymringens lænker og angsten for at livet pludselig former sig i en uventet retning. Og denne mentale frihed giver så meget overskud, til bare at kunne være med det, der nu er.

Taknemmeligheden har sat mig fra af livets evindelige dramaer, ikke de ydre, men de indre og denne indre mentale frihed giver mig mod til at ville endnu mere, til at nå endnu flere mennesker og vise dem samme vej.

Jeg ønsker jer alle det allerbedste for det nye år, der kommer. 

Kærlig hilsen
Flora Eriksen

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Så sandt, Flora :-)

Taknemmelighed er mental frihed. Læs med på Levlykkeligt.