Mindfulness giver større dybde i livet

Det er som om, der spreder sig en følelse af fortabthed i vores del af verden. En følelse af ikke længere at vide, hvad der skal til for at slå til, for at være det gode menneske.  Vi strammer vores mentale og fysiske kapacitet til det yderste. Vi har mistet evnen til at være nærværende og til stede i vores eget liv. Derved skaber vi en masse udfordringer for os selv, som aldrig er set før. Sygdomme, der er nye; mentale overbelastningssymptomer, der er helt nye og ikke mindst børn, der er forvirrede og forladt i et orgie af aktivitet, overstimulering og manglende ro og fokus.

Vi tror, alt kan løses med den samme tænkning, der har skabt tilstanden og derved skaber vi en masse nu og her løsninger. Nu og her løsninger, der som oftest fungerer som plastre på mentale sår. Men vi løser ikke årsagen til at disse ubalancer opstod.

Vi har mistet oplevelsen, af hvad det gode, det skønne, det retfærdige og det sande i livet er helt ind ei kernen af vores eksistens, af menneskelige substans. ikke desto mindre er det igennem erkendelsen af disse 4 fundamentale elementer, at vi kan sætte os selv fri igen.

Men vejen ind i os selv, for at finde svarene på disse vigtige livsspørgsmål kan være en udfordrende og vanskelig erfære, for her møder vi for første gang os selv, fuldt afklædte i præcis den udgave vi er skabt ud af, i vores egen indre kerne substans. Og for at finde denne tilstand, for virkelig at mærke os selv og vores hjørnesten i det frie iiv (Det gode, det sande, det skønne og det retfædige ) må vi helt ind i nærværet. Helt ind i stilheden. Vi må turde udfordre og selv og tage konsekvensen af de svar, som opstår undervejs i processen.

Og allerede her bliver det for kompliceret for de fleste. Selv om vi ikke er helt tilfredse med det liv, vi har lige nu eller den, vi er lige nu, så ved vi dog, hvad det er og vi ved ikke, hvad der kommer, når vi kaster os ud på den indre rejse. Men de fleste af os aner efterhånden, at det er en nødvendig rejse, at vi er nødt til at komme i dybden med os selv og livet, for at få mere essens og for at skabe det gode liv ikke bare for os, men for alle omkring os.

Her kommer det mindfulde ind, ikke som et enkelt ukompliceret svar på, hvordan vi skaber nærvær og indre ro, men som en rejse der føre os tilbage til os selv. Gennem mindfulness udviklingen, kommer vi tættere på os selv, vi lærer os selv og vores egen dybde at kende. Og vi lærer samtidig at holde venligheden i hånden undervejs, bliver rejsen et stort festfyrværkeri af indre oplevelser, hvis formål det er at hjælpe os til endnu større dybde med os selv og dermed også med livet.

Mindfulness er med andre ord, ikke bare et kognitivt værktøj til at holde stress og depression på afstand, men simpelthen et værktøj til at skabe større dybde og livskvalitet. Dermed burde mindfulness træning være et absolut must for os alle, ikke mindst for ledere, der skal kunne lede andre til at finde sit eget bedste og hvordan kan vi vise andre vej til deres eget bedste, hvis de ikke har fundet det med sig selv først.

Når jeg underviser i mindfulness oplever jeg altid, at folk bliver overrasket over dybden og venligheden. Mange har den fordom at mindfulness er en værktøjskasse, der kan være svær at åbne. Men for mig er mindfulness en måde at finde sig selv på igen. At blive helt bevidst om, hvem jeg er. At opleve dybden igen. Og dybde mangler på mange niveauer i samfundet i dag.

Alt for meget bliver undskyldt med, at der ikke er tid nok, at vi ikke har overskud og at det skal gå stærkt. Men hvad er det, der haster sådan? At nå ud over kanten af livet selv? Nej vel. Min påstand vil være at netop farten og overfladiskheden gør, at vi mister dybde og kvalitet og ofte også os selv. Præcis som filosofien siger, må vi for at blive et frit menneske ned i dybden af os selv og finde substans og fundament. Vi kan ikke længere blive ved at overbevise verden om, at livet haster. Livet er lige her og nu og skal leves fuldt ud.

Så hvorfor ikke bare åbne armene og tage imod. Vi ved at meditation og fordybelse giver bedre liv, så hvad venter vi på ;o)

Flora Eriksen 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindfulness giver større dybde i livet. Læs hvorfor på Levlykkeligt: