Du er din egen bedste ven og læremester

Du er din egen bedste ven og læremester

Jeg har nu efterhånden i mere end 20 år brugt mit liv på at lære andres sandheder at kende, at praktisere dem, dyrke dem og gøre dem til mine sandheder.

I alle disse år har det store mantra ofte været disciplin.

Masser af disciplin. Du skal gøre sådan. Og du skal gøre sådan. For at følge den rigtige vej. For at du bliver rigtig.

I mange år var meditation, yoga og vejrtrækning forpligtelser for mig. Noget jeg skulle lave. Øvelser jeg skulle nå inden dagen var omme. Du kender sikkert andre “mestre”, der har givet dig nogle sandheder at følge, for at du kunne blive som dem, få samme succes, mærke lykken, være i overskud osv. osv.

På alle de uddannelser, jeg har fulgt, har der hele tiden været en sandhed at følge. Mine undervisere har med betydningsfuldhed forklaret, hvordan verden hænger sammen og du derfor - for at få succes  - skal agere og handle på denne måde. Coache på denne måde. Undervise på denne måde. Og ja, jeg kunne blive ved og ved.

Men du kan sikkert allerede se billedet for dig. Og måske vækker det også genklang i dig selv. Måske du også har dine “sandheder”, du skal leve efter for at andre eller du selv synes, du er god nok eller bare ok.

 Hvorfor har vi den her tendens til at gøre andres sandheder til vores?

Hvorfor er det, vi tror, vi skal præstere og gøre noget bestemt for at være ok? For at få anerkendelse og blive accepteret, ikke mindst af os selv. Vi bilder os ind, at alle de sandheder livet, familien, videnskaben og arbejdet vores “guruer” har givet os, er de eneste rigtige. Den største erfaring, jeg har taget til mig gennem mit liv og mit arbejde med mindfulness, er, at vi allerede har alt det i os, vi skal bruge for at være helt perfekte. Vi er fra naturens side helt perfekte - præcis, som vi er. Vi skal bare lære at se det selv!


Men hvordan gør vi så det? Ved at begynde at lære at elske alt det, som allerede er i os. At begynde at værdsætte os selv præcis, som vi er. At turde gå dybere ind i vores væren for at afdække alt det, der er en del af os - også alt det, vi har haft gemt væk i årevis, fordi andre fortalte os, eller vi selv troede at det ikke duede.

Det er en rejse, nærmest som at gå ind på et gammelt loft og begynde at rydde op i alle kasserne, flytte rundt på det hele og smide alt det ud, vi ikke længere har brug for.
 Og indrette det hele på ny, med alle de ting vi holder af.

Denne rejse kan dog først starte, i det øjeblik vi tør erkende, at vi er selv er vores egen største “Guru” vores egen største læremester.

At vi - når vi har modet til at lære os selv fuldt ud at kende - kan begynde at stole på os selv og den vej igennem sætte os selv fri fra andres sandheder.
Da vil vi forstå, at der ingen disciplin kræves for at finde lykken. Simpelthen fordi vi ikke kan lade være. Fordi vi virkelig oplever, at det giver indre glæde at gøre tingene.

Livet behøver ingen regler, ingen disciplin. Du behøver ingen. I det øjeblik du lader glæden, lysten og lykkefølelsen være dine trofaste guider og “guruer”, så forstår du pludselig, at du har en egen indre stemme, der altid fortælle dig, hvad der er rigtigt for dig i dette nu.

DU er din egen bedste ven og læremester. Vær den ven og brug den læremester ;o)

Flora Eriksen

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindfulness - bliv din egen bedste ven og læremester. Læs mere