Klarsyn som selvudviklingsredskab

Klarsyn er ikke målet i sig selv. Det er en sideeffekt. Intet andet. Alle bevidsthedsniveauer har en given sideeffekt, og vi identificerer livet omkring os ud fra disse sideeffekter. Det er dem, vi kan relatere til. Men de er ikke den bagvedliggende årsag. Eksempelvis kan vi sige om en anden person, at “han er god med sine hænder”, og lynhurtigt identificerer vi vedkommende ud fra det kriterie. Men at være god med sine hænder er også bare en sideeffekt af et givent bevidsthedsniveau. Det er et spørgsmål om at have forædlet den opmærksomhed, der styrer hænderne.

På samme måde er det med klarsyn. Det er en naturligt opstået sideeffekt af det bevidsthedsniveau, som vi mennesker har lige nu rent evolutionært. Hvordan ved vi det? Fordi vi alle sammen kan visualisere. Vi kan allesammen se noget for vores indre blik. En fantasi i en eller anden form. Men ikke nok med det. Vi er også bevidste om, at vi ser noget for vores indre blik, mens vi gør det. Alt hvad vi vender vores opmærksomhed mod skaber et naturligt “bounce back” til vores rationelle bevidsthed. Det kører som to simultane processer, som det for mennesket ikke giver mening at adskille, for det er selve kimen til vores bevidthedsniveau. Vi er bevidste om, at vi er bevidste. Men vi er det kun i takt med det, som vi vender vores opmærksomhed mod. Vi kan ikke blive bevidste om noget, vi ikke vender vores opmærksomhed mod.

Nøglen til klarsyn

Netop det er nøglen til klarsyn. At blive bevidste om det vi henleder vores opmærksomhed mod i kraft af det naturlige “bounce back”, der opstår i vores rationelle bevidsthed. I takt med at vi bliver bedre og bedre til at analysere dette “bounce back” udvikler vi vores bevidsthed og dermed indirekte vores klarsyn. For jo højere bevidsthedsniveau vi har, desto større et klarsyns-potentiale har vi.

Klarsyn er intet andet end en optræning af to ting:
evnen til at henlede opmærksomheden på noget så koncentreret som muligt.
evnen til at analysere det naturlige “bounce back” i vores rationelle bevidsthed.

Fordi mennesket rent evolutionært er på netop det udviklingsstadie, hvor vi er bevidste om, at vi er bevidste, så er klarsyn en naturlig sideeffekt for os. Vi har alle evnerne for klarsyn liggende latent i os. Det er kun et spørgsmål om, hvordan vi forædler det. Det kan sammenlignes med, at vi alle sammen kan sparke til en fodbold, men det er ikke alle, der kommer på landsholdet. Nogen har mere talentmasse end andre, og andre træner mere end nogen. Men alle kan sparke til en bold.

Ingen begræsninger

Sådan er det også med klarsyn. Vi kan alle anvende klarsyn i en eller anden form, men det er ikke alle, der bliver andalusiske super-seere. Det skal dog ikke afholde os fra at bruge klarsyn i det omfang, der giver mening i forhold til, hvor vi er i vores udvikling. Det er et redskab, som kan benyttes frit af et hvilket som helst menneske her på jorden. Det kræver kun, at vi forstår én ting: klarsyn er ikke målet i sig selv!

Forstår vi det, er der til gengæld ingen begrænsninger for, hvordan vi kan anvende klarsyn. Det er som et sværd, der bliver skarpere for hver gang vi hugger med det. Simpelthen fordi den indirekte effekt af at udvikle vores bevidsthed ved hjælp af klarsyn er, at klarsynet bliver skarpere i takt med, at vores bevidsthed bliver højere.

Kort og godt er klarsyn et meget versatilt redskab, som vi kan føre over på praktisk taget alt. Spørgsmålet er kun hvad og hvor meget. Hvis vi anvender klarsyn som løftestang for vores selvudvikling, vil klarsyn altid være en tro følgesvend i jagten på at finde vejen hjem til os selv.

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mikkel Stjernberg og klarsyn som selvudviklingsredskab