Millonær, fattig eller et liv på det jævne, Hvad er bedst for os?

Millionær og Fattigdom.  Disse to begreber skaber så mange følelser i os alle sammen, følelser som trækker vores sind i mange retninger. Vi vil måske gerne være millionærer, men vi tør ikke sige det højt fordi det ikke er accepteret at udtale, hvis vi siger det gør vi det nærmest som lidt af en spøg. Det vil sige vi ikke vil tage overflodsenergien på os.
Det er sikrest ikke at sige noget om millionær eller fattigdom, det betyder at jeg holder mine udsagn på det jævne,  men derved får vi også et liv på det jævne. Det er der ikke noget i vejen med, men hvorfor ikke få eller modtage overflod fra alle tilværelsens hylder? 

 

Rigdom
Mange af os vil meget gerne være rige, måske også gerne millionærer, men det er der alt for mange der ikke tør sige højt, for det appellere til nogle følelser i os som ikke er så acceptable at have  og som  ikke er så anerkendte i vores samfund. Og hvorfor nu det. Det kan skyldes at vi som samfund og som enkelt individ  tillæggee rige mennesker mange dårlige medmenneskelige egenskaber. Men er det ikke en fordom vi skal se at komme ud af?

 Fattigdom
De fleste af os ønsker ikke at være fattig på noget i livet, og vi syntes det er trist og synd for dem der er fattige. Når vi tænker på fattigdom, træder nogle ganske bestemte følelser og tanker frem i vores sind. Vi ønsker nemlig ikke selv at være fattige, hverken på den ene eller anden måde. Når vi møder fattigdom tænker vi straks på at vi kan hjælpe eller at vi skal hjælpe. Vores barmhjertigheds gen træder så at sige straks i kraft. Ordet fattig eller fattigdom appellerer til at yde omsorg. Men det er ikke noget vi gerne vil være. Hvad er det så vi vil være? Et liv på det jævne? 

På det jævne
Der er noget der ser ud til at det vi føler os mest trykke ved er et liv på det jævne, eller måske er det janteloven der stikker sit hoved frem. Det er ofte det de fleste af os giver udryk for vi gerne vil have for så føler vi os på den sikre side. Men er det målet for menneskeheden eller for mennesker.  Det er ikke sikkert det forholder sig sådan. Holder vi ikke blot en del af os og vores livmuligheder tilbage ved at tænke i baner der hedder lad mig vælge den vej der hedder på det jævne? 

Man kan være fattig eller føle sig fattig
Socialt, Materielt, Spirituelt, Åndeligt. Man kan være fattig og føle sig fattig på venskaber på kærlighed, på livsglæde, på oplevelser o.s.v. 

 Man kan være millionær eller føle sig rig
Socialt, Materielt, Spirituelt, Åndeligt. Man kan være millionær og føle sig rig på kærlighed, på livsglæde, på oplevelser o.s.v.

 Man kan føle livet køre på det jævne
Socialt, Materielt, Spirituelt, Åndeligt. Man kan leve og være på det jævne med venskaber, i kærlighed, med livsglæde på oplevelser. o. s. v.

Men hvorfor er det nu at vi så gerne vil livet på DET JÆVNE? Det kunne vi måske tænke dybere over og måske træne os i at modtage og række ud efter større overfold på mange af livets tilværelse planer. Hvorfor ikke gå planken ud gå efter det mest unikke?

Tag det fulde ansvar
Hvorfor ikke tage det fulde ansvar i vores liv derfor åbent og ærligt at udtale at jeg ønsker at blive millinær på alle fronter, eller at vil  leve et liv som millonær på alle fronter.Hvis vi bliver det så kan vi for alvor give til verden, fordi vores overskud blive større og fordi vi har Så meget at høste fra.   

Tør vi det? Vil vi det?

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Millonær, fattig eller et liv på det jævne, Hvad er bedst for os?