Har du talt med dit hjerte og din sjæl i dag?

En dag sagde jeg til min gode ven, Har du talt med din sjæl i dag. Han kiggede forundret på mig os sagde: min sjæl, det kan jeg ikke lige umiddelbart svare dig på. Jeg mediterer ikke jævnligt sagde han, så jeg ved virkelig ikke helt hvad du mener.  Min sjæl sagde han igen, det må jeg tænke over. Vi gik ikke dybere ind i den dialog.

 

Sælens Viden

Selv reflekterede jeg over det nogle dage og spurgte derfor mig selv, har du talt med din sjæl i dag? Ja det havde jeg, måske ret tilfældigt. Men kort før jeg vågnede i morges befandt jeg mig, ikke i søvnens favntag, men i en meditativ tilstand af lykke fred, ro og i dyb samhørighed med mig selv.

I denne rolige tilstand af indre fred og ro tonede der en stille bøn eller ønske fra mit hjerte, ud mod noget eller nogen som ikke var synligt  til stede i rummet. Denne bøn eller ønske kom ikke fra mig selv,men fra noget dybt i mig, måske var det mit hjerte der søgte svar på en situation.

Stille modtog jeg et svar, et overraskende svar, et uventet svar, men et svar som kom uden yderligere dialog blot som en serie af billeder og input til hvordan situationen kunne klares.

 

Jeg er farede at jeg ikke kan være i dialog hverken med mit hjerte eller min sjæl. En dialog kan jeg kun have med mit ego. Egoet har altid en mening om alt, og det har altid mange forslag til at løse en given problemstilling. Det har mit hjerte og min sjæl ikke, sjælen har KUN viden, indsigt og et retningsvisende signal til og for mit liv. Derfor ser jeg det som vigtigt dagligt at tale med sin sjæl.

 

Ingen dialog med sjælen

Med sjælen kan man ikke have en dialog det kan man KUN med egoet. Sjælens stemme den indre dybeste stemme i os som vi kan komme i kontakt med i meditative tilstand viser os vejen og retningen i livet.

Sjælens stemme er uselvisk, vis´, al-kærlig og derfor er det så vigtigt at vi taler med vores sjæl hver dag.  Minimum en gang om dagen, og altid hvis vi skal træffe betydningsfulde valg eller fravalg i vores liv.

 

Sjælens stemme er det kun muligt at komme i kontakt med når vi er rolige og stilner sindet.  Så snart vi er i ro så kan vi høre sjælens stemme ”tale ” til os i ord eller billeder. Vi behøver så at sige ikke have nogle særlige meditative teknikker for at komme i kontakt, vi kan blot finde ind til vores helt egen private måde,. Men for nogle mennesker føles det uoverskueligt at skulle sætte sig selv i en meditativ tilstand uden at have et bestemt praxsis at holde sig til, og så er det jo selvsagt en praxsis man skal finde frem til.

 

Livet kan være enklere end vi tror. Vi har alle svarene i vores eget indre, vi skal blot hente dem frem.

Merete Gundersen er forfatter til bog og dobbelt CDén Hjertetes Energi - forlaget www.livskilden Udgivet år 2000

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du talt med dit hjerte og din sjæl i dag?