Skab ro i din hverdag

Den enkleste vej til at skabe ro her og nu er at bruge noget, der allerede er der. Dvs. noget du kender og er tryg ved. Du skal simpelthen bevidst forsøge at kede dig.

Nogle af de måder, du bevidst kan kede dig er:

  • Se den samme film på DVD
  • Lytte til det samme stykke musik
  • Læse den samme bog

Når du gentager den samme ting igen og igen har du genkendelsen, der på den ene side er tryg - fordi du allerede kender det og ved, hvad der kommer til at ske - og på den anden side er kedelig - der er ingen overraskelse, du ved præcist hvad der kommer til at ske.

Den trygge side af gentagelsen skaber helt automatisk en ro. Den nære fremtid, mens du ser/lytter/læser, er kendt. Du behøver kun at læne dig tilbage og slappe af. Og ganske langsomt falder pulsen. Du kommer af med din uro. Og med øvelsen slipper du også din stress. På den måde er det en konkret øvelse i mindfulness.

Kan det ikke rigtigt lykkes for dig, så kan det have mange årsager. I bund og grund er det fordi du ikke slipper det, som fylder. Og jo mindre der foregår af andre ting, jo mere er der plads. Det første du kan forsøge dig med er at starte forfra. Gentag øvelsen. På et tidspunkt vil det lykkes.

Vil det ikke lykkes, så har du ligesom fundet ud af, hvor skoen trykker. Nu har du fat i noget, du kan bearbejde. Skriv det ned; optag det på diktafon; lav en video; gør noget. Alene den øvelse at få det ud, kan skabe ro for dig.

Og nu gentager du processen med DVD'en, musikken eller bogen. Før eller senere finder du ro. Og du har ovenikøbet en liste over de ting, hvor du kan sætte ind mod stress og uro.

Prøv det!

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skab ro i din hverdag