Mentor for mønsterbrydere - Din Rette Vej

Hvad betyder det egentlig 'at give sin power væk til andre'?

For flere år siden hørte jeg første gang hørte udtrykket ’at give sin power væk til andre’, men jeg forstod ikke rigtigt hvad det betød. Jeg kunne forstå at jeg kunne bruge min power eller energi på ting eller situationer som måske ikke var så hensigtsmæssige eller nærende for mig. 

Men hvordan kunne jeg give den væk til andre!??

Men i takt med at jeg mere og mere har fundet ind til den jeg helt oprigtigt er og jeg er blevet så meget bedre i stand til at mærke hvad der er godt og skidt for mig, er det virkelig begyndt at give mening.

Og jeg har fundet ud af at jeg nærmest blev trænet i at give min power væk til andre dengang min mor levede og var misbruger. Trænet i at overhøre mig selv og konstant være der for andre. Konstant være på vagt. Konstant afveje stemninger og overveje situationer. Og fordi det var sådan en stor del af hvem jeg tidligere var, er det måske forklaringen på at jeg ikke helt kunne gennemskue hvad det betød at give sin power - eller energi, styrke eller handlekraft (kært barn har som bekendt mange navne) væk, og hvorfor det ikke var særlig sundt.

I dag er jeg meget opmærksom på når jeg kommer til at give min power væk. Så handler det hovedsagligt om når:

  • jeg er på forkant med alle de praktiske ting i familien, så de andre ikke har en chance for at nå at hjælpe mig – og så alligevel bliver sur over at det er mig der skal gøre alting!
  • jeg hiver andres normer, regler og standarder ned over mit eget liv selvom det ikke passer til mig og mit ønske om et familieliv.
  • jeg bliver påvirket så meget af andres dårlige humør - selvom det ikke handler om mig - at jeg selv bliver ked, sur eller møg-irritabel.
  • jeg tror andre omkring mig har alle svarene og derfor glemmer at lytte til min egen mavefornemmelse og intuition.
  • jeg synes mine børn er urimelige og krævende, men det i virkeligheden handler om at jeg ikke får sagt fra i tide.  
  • jeg synes alle andre bør løse mine problemer og udfordringer og jeg glemmer at kigge på hvad jeg selv kan gøre for at ændre situationen.

Heldigvis mærker jeg i dag hurtigt når det sker. Jeg får en følelse af afmagt, frustration og ked-af-det-hed. Men heldigvis har jeg også lært hvad jeg kan gøre, for hurtigt at hive mig selv hjem igen.

I mine kommende blog-indlæg deler jeg med dig hvad det er jeg gør, så ’hæng på’ hvis det har vakt din interesse :o)

’Al forandring starter med det første skridt i en anden retning og DIN rette vej venter på DIG!’

De allerbedste hilsener
Camilla
Dette blogindlæg er udvalgt af Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.

__________________________

Camilla Schou Andersen. Mentor for Mønsterbrydere, foredragsholder og Ph.d. i Sundhedsvidenskab
Læs mere her: http://www.camillaschou.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mor var misbruger. Derfor blev jeg trænet i at overhøre mig selv. Læs med på Levlykkeligt