Certificeret lifecoach og mentor Tine Hallum på Mols

Et nyt år med mindre stress og mere dig, tre simple råd

Når du er stresset!

Jeg stod i badet og gjorde mig klar til juleaften, mens mine tanker var ved henholdsvis arbejdet dagen før og julefrokosten et par dage senere. En lurende hovedpine gjorde mig opmærksom på mine skuldre der sad oppe om ørerne, som for at holde på mine tanker. ”Jeg må ikke glemme noget, jeg skal lige tænke det her igennem, hvad kan jeg gøre når…, hvordan skal jeg”, osv.

Det kan være så svært at slippe arbejdet, ikke sandt? Det kan være svært at holde fri. Vores sind elsker sine problemer og pendulerer gerne mellem udfordringer på arbejdet og besværligheder ved eksempelvis et julearrangement eller en nytårsaften.


Kender du det?

Da jeg blev bevidst om mine tankers penduleren frem og tilbage, bemærkede jeg at min kropsholdning var lidt foroverbøjet som bar jeg alverdens byrder på mine skuldre (helt ærligt…).  Jeg havde hurtige bevægelser, en vejrtrækning der var begrænset til det øverste af mit bryst og dagen igennem glemte jeg hele tiden hvor jeg var kommet til.


Tre simple råd, her og nu: 

I det øjeblik du bliver bevidst om dit tankemønster:  

(kan du mærke hvordan bevidstheden alene får dine skuldre til at falde ned? Kan du mærke hvordan du afspænder når du begynder at iagttage dig selv?)
Din krop bliver simpelthen så lettet, når du lytter til den!

  1. Først, følg dit åndedræt, helt ned i maven. Mærk hvordan åndedrættet fylder din krop, mærk hvordan din krop bevæger sig som følge af din vejrtrækning.
  2. Mærk hvor eventuelle spændinger sidder og følg dit åndedræt dertil. Mærk udvidelse og hvordan det spænder af i pågældende område.
  3. Hav kun opmærksomhed på din krop, sans alt hvad du foretager dig. Vasker du eksempelvis hår, som jeg gjorde, er det alt du foretager dig. Mærk det, duft det, mærk håret, hænderne, vandet der løber ned af din krop osv.

Nu du er herre over dine tanker, kan du dirigere dem i retning af nuet. Hvad har du brug for lige nu?Dernæst dine ønsker for i aften? Hvad ser du frem til? Mind dig om, hvorfor du har valgt at være sammen med lige de mennesker nytårsaften.


Ikke tænke, men mærke!

Det er tænkning der har ført dig ind i denne stressede tilstand.
Har du særlige udfordringer i forhold til andre mennesker, så træk vejret og bevidstheden ind i dette. Sæt en halv times tid af til det, det er godt givet ud.

Det er bedre at være lidt forsinket, men komme med dit fulde nærvær og engagement, end at komme til tiden, lidt modvilligt, mens du venter på at virkningen af den første alkohol træder ind.


Drop perfektionen. Planlæg og hav tillid.

Slip behovet for at kontrollere og gennemtænke alt. Det perfekte kan være så kedeligt og stift.
Sæt en bestemt mængde tid af til planlægning og hav tillid.
Er dette for sent i forhold til aftenens arrangement, så følg de andre fif og gem dette til næste gang.
SLIP!

Selv om vi selvfølgelig kan overleve dage, eller kortere perioder hvor vi føler os stresset, har det ofte nogle konsekvenser.

På selve aftenen kan det betyde at du tager hul på den med modvillighed.
Du er ikke helt dig selv men distanceret fra nuet og bliver enten hurtigt træt eller fuld.


Den bedste nytårsaften og den bedste dig.

Du får en anden indstilling til aftenen når du tager ansvar og hånd om dig selv. Du skaber din oplevelse.

Du åbner og afspænder dit hara-chakra når du trækker vejret dybt. Hara er livskraftens, humorens og sanselighedens chakra. Det er som om du indstiller dig på at nyde og tage imod, når dit åndedræt får ”frie tøjler” og får rum til at løsne dine spændinger.

Du kan læse mere om dine chakras her.

Du lander i nuet når du mærker dig selv og slapper af. Her er dit flow og din livsgnist.
Altid i nuet!

Godt nyt år!

Kærligst

Tine Hallum,
mentor og lifecoach

__________________________

Tine Hallum, mentor og lifecoach på Mols.
Meditation og livskunst.

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nytår - hjælp til stressede værter og gæster. Få tre simple råd på levlykkeligt.dk