Mentor for mønsterbrydere - Din Rette Vej

Når din anerkendelse giver bagslag

Hvad hvis nu din anerkendelse af din vens, venindes eller kollegas vilde overskud og evne til at få det hele til at lykkes, kun skubber hende længere ud over kanten af knokleri, stress og overansvar?

Det er helt sikkert både prisværdigt og bemærkelsesværdigt, alt det hun klarer og sørger for. Og hun fortjener i den grad, at det bliver bemærket og at der bliver sagt tak.

Men hvad hvis nu at al hendes energi, al hendes formåen og hendes evne til at få tingene til at ske, ikke kommer fra et helt ægte overskud og en helt oprigtig lyst?

Hvad nu hvis hun i virkeligheden indeni slet føler sig som noget specielt og faktisk tror, at hun netop skal knokle og konstant være i gøre-mode, for at få din respekt og opmærksomhed?

Og hvad hvis nu din ros og anerkendelse gør, at hun føler det endnu mere umuligt at bede om hjælp, at uddelegere eller stoppe overansvaret, fordi hun så er bange for at tabe ansigt, bange for at blive opfattet som svag eller bange for, at du synes, hun er uduelig?

Måske du endda kan genkende denne onde cirkel fra dig selv?

Lad os sammen blive bedre til at spørge ind om alt er ok, spørge om vi virkelig kan klare det høje tempo, spørge om der er brug for hjælp og fortælle at alle de ydre poleringer er rigtig fine, men at vi i virkeligheden sætter allermest pris på hinanden, for dem vi er, og ikke for det, vi gør.

Kærligst Camilla

__________________________

Camilla Schou Andersen. Mentor for Mønsterbrydere, foredragsholder og Ph.d. i Sundhedsvidenskab
Læs mere her: http://www.camillaschou.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Anerkendelse - når anerkendelse giver bagslag. Læs mere