Mentor for mønsterbrydere - Din Rette Vej

Brug nu din fortid konstruktivt

Forestil dig en gammeldags losseplads.

Sådan én der blev placeret så langt væk fra byen som muligt, for at man mindst muligt skulle kunne se og lugte den.

Sådan et sted, hvor alt affaldet blev smidt i en kæmpe bunke uden nogen værdi. Sådan et sted, som ingen gad at beskæftige sig med. 

Der er mange, der har det ligesådan med deres minder fra barndommen!

Specielt hvis den var fyldt med svære følelser og ubehagelige oplevelser.

De gør alt hvad de kan, for at lade som om, at fortiden ikke har eksisteret. De gemmer den væk bag lås og slå, og overbeviser sig selv og andre om, at de har lagt det hele bag sig.

De har facaden intakt med smil og overskud, så ingen ser kaosset indeni. Måske spiller de endda rollen så godt, at de ikke engang selv mærker alt rodet indeni.

 

Det var præcis sådan det var for mig. Jeg havde bygget mig en maske af stål, og alle troede, at jeg var et harmonisk menneske, der på magisk vis ikke havde mén eller senfølger fra min barndom med en mor der drak.

Jeg dækkede min losseplads med guld og glimmer. Og pynten gemte effektivt alt det ubehagelige og uønskede.

Lige indtil lugten blev for slem, og affaldet gennemsyrede hele mit liv.

For det er jo netop dét, der sker. Vi kan gemme, ignorere, negligere og pynte alt det vi vil. Men skraldet er der stadig. Det fylder stadig, det lugter stadig, og det forsvinder ikke af sig selv – lige meget hvor meget vi forsøger at skjule det.

Jeg fandt en bedre strategi – nemlig at bruge min fortid konstruktivt.

Jeg har gentagne gange dykket ned i den, og på den måde opnået så mange værdifulde indsigter om mig selv. Og det er stadig den strategi, jeg benytter mig af, når uforløste følelser og behov banker på.

Så i stedet for en ubrugelig og belastende losseplads, som jeg før i tiden var bange for at sidde fast i, opfatter jeg nu min fortid som en ressourcefyldt genbrugsplads, hvor hvert minde, oplevelse og følelse kan findes igen, blive bearbejdet rigtigt og på den måde blive udnyttet optimalt.

Alle de gamle ting ligger ikke længere bare og fylder op, men hjælper mig til større forståelse af og medfølelse med mig selv og giver mig energi, styrke og ressourcer, til at skabe de forandringer, jeg ønsker.

Netop denne udnyttelse af min fortid, har gjort mig i stand til at tage ubeskrivelige kvantespring, så jeg i dag lever et liv i dyb kontakt til mig selv. 

Så husk, at du også kan bruge din fortid, uden overhovedet at behøve at hænge fast eller at svælge i den, men på en nærende måde opnå vigtige indsigter om dig selv, der netop giver dig brændstoffet til at skabe det liv, som er dit.

Tag ansvar for at sige fra overfor de mennesker, som hele tiden svigter dig eller ikke respekterer dig. Ikke at det på nogen måde er din egen skyld. Men hvis der er mennesker, som gentagne gange svigter dig, så er det tid til at sige farvel. Og ja, måske er det skræmmende, fordi der måske så ikke er nogen tilbage. Men så snart du har fået ryddet ud, så bliver der plads til at nye, langt mere nærende relationer kan få plads i dit liv.

Kærligst Camilla

__________________________

Camilla Schou Andersen. Mentor for Mønsterbrydere, foredragsholder og Ph.d. i Sundhedsvidenskab
Læs mere her: http://www.camillaschou.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Din fortid kan du bruge konstruktivt. Læs her hvordan