Mentor for mønsterbrydere - Din Rette Vej

Bliver du utryg når andre er utydelige?

Har du svært ved at være sammen med mennesker, som ikke er tydelige i, hvordan de har det eller hvad de mener?

Og kommer du derved hurtigt til at forsøge at indpasse dig efter, hvad du tror, de gerne vil have. Eller måske endda at give dig selv skylden for, at de sikkert er så mutte, fremadbrusende eller irriteret, fordi du har gjort noget galt?

Hvis du er vokset op med utrygge stemninger i din barndom af den ene eller anden slags, så kan det være utrolig svært at navigere i andres utydelighed og uigennemskuelighed.

Fordi det trigger gamle oplevelser hos dig, fra dengang du var lille og aldrig helt kunne regne med, hvordan stemningen eller humøret var, og måske samtidig fik af vide, at det var din skyld, når en situation eller oplevelse gik skævt.

Det sidder stadig indeni som gamle uforløste følelser, og bliver i den grad vækket til live, når du igen møder det utilregnelige.

Først og fremmest er det vigtigt at huske dig selv på, at folk er forskellige og kan være i alt muligt slags humør, som for det meste ALDRIG har noget med dig at gøre.

Dernæst er det deres ansvar at melde ud, hvis det faktisk er pga. noget du har sagt eller gjort, at de er vrantne, irritable eller korte for hovederne. De må melde ud, fordi de er voksne mennesker.

Og du må som udgangspunkt gå ud fra, at hvis de ikke siger noget og hvis du med dig selv ved, at du har ageret ordentlig og i overensstemmelse med hvad du synes er rigtigt, så handler det ikke om dig.

Men jeg ved godt, at det er svært. Supersvært.

Jeg har selv slået nærmest knude på mig selv, når jeg før i tiden var sammen med mennesker, jeg ikke lige umiddelbart kunne aflæse, fordi jeg synes det var så ubehageligt. Jeg følte mig nogle gange som kamelæon, fordi jeg skiftede rundt i tone, adfærd og fremtoning, for at forsøge at behage den anden, efter noget jeg faktisk ikke vidste hvad var.

Virkelig en umulig opgave. Og faktisk også alt for opslidende at blive siddende i.

Og det er heldigvis muligt at bryde det mønster.

Det handler bl.a. om, at du får kigget de gamle oplevelser i øjnene som stadig styrer dig, og ikke mindst får sluppet den grundlæggende mistillid til andre mennesker, som helt naturligt har formet sig i dit fundament, grundet alle svigtene i din barndom. Det handler om at du får renset ud i alle de gamle triggere, som så hurtigt i dag kan starte en storm indeni dig.

Sæt dig for, at du ikke længere vil lade dig styre af denne dybe oplevelse af, at du nok er forkert. For det er du ikke. 

Kærligst Camilla

__________________________

Camilla Schou Andersen. Mentor for Mønsterbrydere, foredragsholder og Ph.d. i Sundhedsvidenskab
Læs mere her: http://www.camillaschou.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Bliver du utryg når andre er utydelige? Læs mere