Sådan fandt jeg selvkærligheden

I 2006 gik jeg ned med et alvorligt arbejdsrelateret stressnedbrud. Jeg var sygemeldt i mere end ½ år og mistede mit job. Sammenbruddet var så omfattende, at det tog mig flere år at komme mig. Faktisk kommer jeg mig nok aldrig helt. Der er ting, som aldrig bliver som før. Jeg mærker, at min hukommelse har taget skade, og jeg er langt mere sart og sårbar, end jeg var før. Måske er det som følge af stressen. Og måske er det fordi, jeg mærker mig selv meget mere, så jeg i virkeligheden altid har været sensitiv, men først nu er kommet i kontakt med den del af mig.

I følgeskab med stressen kom en depression. Den var udløst af stressen. Som så mange andre oplevede jeg essensen af depression på min egen krop: Jeg mistede lysten til at leve. Hvis nogen havde sagt til mig, at jeg kunne tjekke ud, uden at nogen blev ked af det, så havde jeg gjort det. Hvis jeg havde fået muligheden og samtidig vidst, at min søn ville have det fint, så havde jeg valgt den løsning. Jeg var så totalt udmattet, at jeg bare ønskede ro og fred. Væk fra verdens larm. Jeg levede for min søn, min familie og for mine venner. Mig selv var jeg egentlig ligeglad med.

Jeg kom i behandling, og langsomt begyndte jeg at få det bedre. Men det gik langsomt. Alt for langsomt til mig, som var vant til at have gang i livet. Nu var jeg reduceret til en omvandrende træthed, der kun langsomt kom til hægterne igen.

Med behandling, terapi og hjælp fra venner og familie kom jeg langsomt tilbage til livet. Det var lidt som at skulle begynde forfra. På et tidspunkt besluttede jeg, at jeg VILLE være lykkelig. Ellers gav det ingen mening. Der måtte være en mening med alt det jeg havde været igennem, og alle de trøstesløse måneder.

Langsomt begyndte jeg at vågne. Jeg blev tiltrukket af selvudvikling og spiritualitet. Vendepunktet kom, da jeg læste Louise Hay’s Helbred dit liv. Louise Hay siger, at alle vores sygdomme og problemer stammer fra ubalancer i kroppen og sindet. Når vi lærer at elske os selv, så kommer vi i balance, og problemerne opløses.

Alle de tanker og overbevisninger vi har om os selv, de former vores liv. Det sker fordi tankerne giver os nogle følelser, der får os til at handle på en bestemt måde. Hvis vi tror, at vi dybest set ikke er noget særligt, så vil livet spejle det. Hvis vi begynder at vende vores tankemønstre, og giver os selv kærlighed, anerkendelse, overbærenhed og ros, så begynder livet at spejle os fra et nyt sted.

Jeg syntes, det lød fantastisk - at vi kan ændre vores liv og oplevelser, ved at ændre noget inde i os. Jeg kunne mærke, at det budskab træk så meget i mig, at jeg ikke kunne slippe det. Jeg begyndte at arbejde med det, og søgte hele tiden nye genveje til at finde mit overskud.

I 2011 var jeg så langt, at jeg besluttede mig for at tage uddannelsen som Spirituel Mentor hos Christine Eilvig. Det blev det næste store vendepunkt for mig. På uddannelsen lærte jeg, hvordan jeg kunne transformere alt det, jeg vidste med mit hoved, til en ny måde at leve på. En måde, hvor selvkærligheden er øverst på dagsordenen.

For mig har det betydet en revolution at begynde at leve selvkærligt. Det har transformeret mit liv fra et alvorligt sammenbrud til et lykkeligt liv, hvor jeg nyder hver eneste dag. Ja, jeg har også stadig udfordringer. Selvfølgelig har jeg det. Jeg falder også ned i sorte huller og mister gejsten. Men jeg ved, hvordan jeg hurtigt kommer op igen, og hvordan jeg lærer af ruche turene.

Det gør en verden til forskel.

Birgitte Hansen, Spirituel Mentor

Vil du vide mere om selvkærlighed? Så kan du starte her: http://birgitte-hansen.dk/

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stressen afstedkom en depression. Birgitte Hansen, Spirituel Mentor på Levlykkeligt.dk