Tænk hvis det du vidste om livet "bare" var dagens menu!

Jeg er gået igang med at skrive min første bog og det arbejde har egentligt været igang, siden jeg startede med at læse videre, for 9 års tid siden.

Det er en af vores opgaver, at skrive en historie - for at forstå os selv bedre, for at vide hvorfra vi kommer og for at kunne arkivere det, vi lærte den gang, for at leve et indrestyret, bevidst liv. 

Har du nogensinde tænkt på at skrive din livshistorie?

Det er sådan en dejlig opgave, at fortælle om det, du tænkte, lige netop i den periode. At give dig selv opgaven, at skrive dine tanker ned - ucensureret - bare det som er/var - i en given periode af dit liv. 

Hvis du har prøvet det, så ved du allerede, at tanker har det med at forsvinde igen, og at det er helt vildt, hvor mange tanker, der blot farer igennem hovedet, uden at du nødvendigvis tager dig af dem. Der er automat pilot tankerne, der er de bevidste tanker (altså dem, du opdager) - men ialt er der cirka 60.000 til 90.000 tanker hver dag. Så mange tanker - gad vide hvor de kom fra, tænkte jeg engang og jeg kan stadig forundres over det. At min harddisk kan rumme alle disse tanker. For hvor kommer de fra og kan jeg regne med dem.

Nej, siger forskningen. Tanker er som jeg skrev i overskriften - bare "dagens menu". De er en samling af forskellige opsamlede ufuldstændige sætninger, revet ud af kontekst fra bussen, fra filmen i tv eller på netflix, fra noget nogen sagde... altså for det meste noget, som ikke vedrører os direkte.

Hvad ville der mon ske, hvis vi var knivskarpe på at det vi lyste op hver dag med vores fokus, også passede til den, vi gerne ville være? Ville livet være lettere? Ville vi kunne styre vores fokus i en sådan grad? Skal vi styre det?

Jeg mener, at vi kan vælge bevidst, at og om vi vil lade vores tanker styre vores liv. Men det kræver, at vi ved, hvad vi tænker. 

Derfor - prøv i en uge at nedskrive nogle af dine tanker om aftenen. Lær dig selv at kende og gå lidt på opdagelse i om du kan flytte fokus fra for eksempel "nu nåede jeg ikke det i dag" - til "pyt, jeg gør det bare i morgen"

Rigtig god fornøjelse,
Kærligst Helene

__________________________

Helene Mau
Psykoterapeut, Parterapeut, stresscoach
https://maucoaching.dk/
mail: info@maucoaching.dk
Telefon 30482372
Adresse: Valbygårdsvej 64A, 2500 Valby

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skrive din livshistorie? Det er sådan en dejlig opgave. Læs mere