Hvor god tør du være ved dig selv?

Hvor god tør du være ved dig selv? Og må det koste noget?

Jeg synes ellers jeg har været noget udvikling igennem på det personlige og spirituelle plan, men stor er overraskelsen alligevel de gange hvor jeg gerne vil gøre noget, som er godt for mig - og kun mig. Straks kommer "pegefingeren" frem og peger på hvad jeg kunne gøre i stedet for, som ville komme andre end kun lille mig tilgode. Øv den er jeg træt af !

Inderst inde ved jeg, at mit behov for alene tid og "mig tid" i perioder er meget presserende. Jeg ved også, at jeg kommer til at fungere meget bedre som partner, terapeut, medarbejder, dele-mor og alt muligt andet, når jeg får taget mig en time out. Men pegefingeren (min egen) ødelægger det ofte, for jeg kunne have brugt tiden og pengene på familiens behov, huset, hunden eller katten...

At tage en fridag og lade vasketøjet blive i snavsekurven kan jeg sagtens. Det er når jeg gerne vil noget som er lidt større, tager lidt længere tid eller koster noget mere. Der har flinkeskolen ikke sluppet taget i mig helt endnu.

I slutningen af april erkendte jeg, at jeg havde brug for at blive en uge mere i Danmark, efter et ophold med meget fokus på arbejde. Egentligt er det næsten umuligt for mig at være i Danmark i foråret, da vi gør vores skib klart til sommerens krydstogter, og der er mindst 1000 ting der skal være klar. Vi lever et liv, hvor vi arbejder til søs 6 - 7 måneder om året. Jeg besluttede at få min familie med på min idé, om at tage en uges "mig tid" selvom der egentligt ikke er tid til det, så kunne de måske også nyde effekten af at få en glad skipperkone og delemor hjem igen, som har overskud til både at arbejde mere effektivt og være der for dem også. Det er naturligvis flinkeskolen igen, at jeg skulle have dem med på det, for at kunne nyde min miniferie bedre.

Resultat er, at testen blev mit bevis for, at det virker! Ja det kostede tid, og det kostede også penge. Men hvor er det skønt at der er tilfredshed både hos skipper, datteren, hunden og katten...og jeg er glad. Har energi og lyst til at løbe lidt stærkere. Og min uge blev netop det, som jeg havde ønsket den skulle være. Tid til venner og veninder, til at gå ture i den danske nyudsprungne skov, til middage, til at bare være mig - uden pegefinger og dårlig samvittighed.

Så for mig blev det endnu en øjenåbner. At jeg turde være god ved mig selv handlede ikke om modet til at trumfe noget igennem på stædighed, men om at tage snakken med familien og få ro på, fordi det var i orden hele vejen rundt.

Jeg ønsker for dig, at du tør være god ved dig selv - og bruger dit mod til en kommunikation så der skabes forståelse og accept - så kan det nemlig nydes rigtigt, når man suser i sommerhus med veninden, eller på spa ophold, eller shopping tur til Paris eller London.

Kærlig hilsen

Marianne Dümen

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vær god ved dig selv på Ferie med Flow, kursusferie med krydstogt i den tyrkiske skærgård