Drømme og ESO Eksistentiel Symbol Oplevelse

Selvindsigt med drømmearbejde.

Da jeg vågnede i morges, lå jeg lidt og kiggede op i den smukke oktober himmel. Himlen farvedes rød og orange, senere blegnede farverne da solen stod op, og der var stadig lidt skyer tilbage fra stormvejret igår. Sol - ja, jeg er i Tyrkiet lige nu, ombord på vores skib, og vi sover udendørs på agterdækket. Her møder jeg dagen på en anden måde, end hjemme i huset.

Jeg lever på en anden måde om bord på skibet, og jeg sover på en anden måde. Måske er det derfor jeg drømmer så lidt. Den tunge dybe vintersøvn derhjemme, er en anden. Her er jeg skippers kone, en del af besætningen, og derfor er søvnen lettere. Er altid mere eller mindre parat til at skulle vågne, hvis vejret bliver dårligt, eller hvis en af gæsterne om bord vågner og brug for et eller andet.

Det er længe siden jeg har drømt, tænkte jeg. Men fra min uddannelse til eksistentiel terapeut ved jeg, at det i virkeligheden ikke passer. Den korrekte formulering er: "det er længe siden, jeg har husket en drøm". For vi drømmer allesammen hver eneste nat, men på forskelligt niveau og med skiftende bevidsthed i vågen tilstand.

Uanset formulering, var det følelsen af at savne erindringen om en drøm, der er det vigtige for mig. At jeg intet husker, og intet har husket i ugevis, er et signal fra mig til mig, om at jeg skal gøre noget for at finde mere ro, få mere hvile når jeg sover, søge balancen i livet. Det ved jeg, og det er sådan for tiden.

Arbejdslivet om bord på et træskib i den tyrkiske skærgård er sådan, uanset om vi afholder kursusferier, eller sejler med feriegæster. Jeg sover uden at hvile så dybt, som jeg egentligt har behov for. Bare engang imellem.

I næsten et havlt år ad gangen, er jeg meget på. Der er megen indflydelse af energi fra min kaptajn, vores besætning, fra gæsterne, som i nogle uger også er kursister. Derfor bliver rummet til at finde min eget stille ro, et meget sjældent og eftertragtet rum. Det rum hvor der er ro nok til at drømme fortællende drømme om natten, og HUSKE dem. Uhm derfor glæder jeg mig nu alligevel til at det bliver vinter hernede, og min sjæl kan samle op, og jeg kan samle op..og begynde at huske mine drømme igen.

Siden jeg var lille, har drømme haft stor betydning for mig. Det største gennembrud oplevede jeg, da jeg på Psykoterapeutisk Institut i København, gennemgik uddannelsen til eksistentiel terapeut, og herunder tog ekstra kursus i drømmeterapi med symboloplevelse. Det var en bølge af AHA oplevelser, og siden har jeg forsøgt at dele med både kursister, klienter, venner og veninder på både lettere og dybere niveau, hvad eksistentiel symbol oplevelse er, og kan bruges til.

Kort fortalt er symbol oplevelse et værktøj som kan anvendes i gestaltterapi, i drømmearbejde, i efterfølgende coaching eller gruppeterapi efter meditationer, lydhealing og faktisk alt, hvor deltageren ser eller oplever et billede, et indre visuelt objekt eller en gestalt. Personligt og terapeutisk er individet og individualiteten meget vigtig for mig, og derfor er ESO Eksistentialistisk Symbol Oplevelse så fantastisk for mig. Der er ingen facitliste! Ingen rigtige og ingen forkerte symboler. Kun individuelle oplevelser, og den værdi, som fastsættes af individet. Hurra ! Hvor er det bare spændende!

Jeg må skynde mig at huske en drøm, for der gemmer sig viden af guld.

Sov godt og drøm spændende.

Kærlig hilsen

Marianne Dümen

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Arbejde med drømme ud fra eksistentiel symbol oplevelse på kursusferie. Læs Marianne Dümen på Levlykkeligt.dk