Pak dine Jesus kvaliteter ud i den søde juletid...

Når julen sig nærmer bliver jeg altid overmandet af trang til at finde mening med galskaben. Mening med travlheden, traditionerne, gaverne, maden og alle konflikterne under overfladen.

Jeg lander altid ved Jesus. Vi fejrer jo Jesus. Det her fantastisk smukke menneske, som kom til jorden for at være et forbillede for os andre - en inspiration - en påmindelse om vores egen storhed. En mand der blev misforstået, misfortolket og den dag i dag stadig er med til at skabe splid imellem mennesker af forskellig tro. Men som kloge mennesker siger; Jesus var jo ikke kristen. Han skabte ikke kirken og alle dens dogmer. Han var slet og ret et kærligt mennesker, der hjalp andre på vej. For mig at se opførte han sig, som det han var - ren kærlighed. Og det er du i øvrigt også, selvom du måske har glemt det undervejs.

Og det er den kærlighed og storhed, vi fejrer i al dens pomp og pragt i julen. Gaverne vi giver hinanden i kærlighed, trangen til at være sammen og være højtidlige. For helt ærligt fælder du ikke også en tåre, når du virkelig giver den gas med nogle af de gamle salmer og måske endda er mødt op i kirken (som eneste gang om året)?

Jeg elsker højtidligheden. Det er det bedste for mig, jeg tuder, når jeg synger om det her fantastiske barn, der kom til jorden og ændrede den. Jeg tuder, fordi det vækker denne storhed i mig - jeg mærker at jeg er ligeså unik, ligeså kærlig og kan skabe ligeså meget transformation, når jeg er i kontakt med mit hjerte og min livsvej, som Jesus gjorde.

Dybest set tror jeg, vi fejrer denne storhed i os selv i julen. Vi minder os selv om, at der er en større grund til at vi er her end at reproducere os og spise frikadeller (selvom det også er fantastisk).

Som Jesus sagde efter han havde helbredt de syge, "Rejs dig op og tag ansvaret for dig selv" (nutidig oversættelse fra aramæisk). Selvom det nogengange er så fristende at give andre skylden for dit og dat, så husker jeg i denne tid virkelig at tage ansvar for mit liv, jeg minder mine børn om, at de er ligeså magiske, som Jesus var og skruer ekstra op for hjertet.

Hvis du vil mødes med mig i fejring af julen, kærligheden og vores egen storhed, så lad os mødes i meditation den 29.-30. december på Dyssekilde Yogacenter, se www.dyssekildeyoga.dk.

I kærlighed

Maria 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Pak dine Jesus kvaliteter ud i den søde juletid...