Nå dine mål – få den sikre opskrift

På trods af de bedste intentioner, når vi ofte ikke vores ønskede mål, fordi vi gaber over mere, end vi kan klare.

Kender du det? At du har et mål om at opnå noget, men ikke rigtig får gjort noget ved det?

Som mennesker elsker vi udvikling og vækst, men har det ofte svært med store forandringer.

Måske går du længe og samler mod og kræfter, fordi du tror det er det, der skal til for at opnå det, du gerne vil. Prøver at gøre dig klar til at tage springet. Ligesom når man puster sig op til at springe ud fra den høje vippe i svømmehallen.

Måske siger du (undskyldende) til dig selv: ”Nu skal det snart være! På mandag, til den første, efter ferien, når der er flere penge på kontoen, når (andre ting) er løst…”. Men hvornår kommer den dag?

Det kan være, du leder efter motivationen. Den der udefinerlige størrelse, vi kan forvente dumper ned i hovedet på os ud af det blå. Du venter på at vågne en morgen - og SÅ er den der. Nu rykker du! Men hvor bliver den af?

Det kan også være, du visualiserer, hvordan det bliver, når dit mål er nået. Og du kan ligefrem mærke alle de gode følelser, det giver dig, når du er. Det er fint, men det kommer du bare ingen vegne af. Der skal handling til.

På alle mulige måder prøver du at få gjort noget ved sagen. Tager i hvert fald tilløb.

Du ved, du vil det, og alligevel sker der ikke noget. Du kommer ikke i gang. Hvorfor ikke?

Der kan være mange grunde til, at vi ikke opfylder vores mål, men én af dem, jeg ofte har oplevet, både hos mig selv og mine klienter, er uoverskuelighed.

Målet er simpelthen for stor en mundfuld på én gang. Vi mister overblik og opgiver.

Når noget er for stor en mundfuld, er der kun én ting at gøre: tage små bidder.

 
Vejen til målet består af mange små skridt

Hvis du har et mål du gerne vil opnå, så tænk over hvad der kan være dit første skridt. Hvad er det allerførste, du kan gøre? Måske er det bare en lillebitte ting.

Lav en aftale med dig selv om, at du tager det første skridt. Kun det. Sørg for at det noget, du VED, du kan og vil gøre.

Og når du har gjort det, så lav en ny aftale om at tage det næste. Måske skal du tage ét skridt hver dag. Men gør det i et tempo, hvor du kan følge med. Det skal føles let og overskueligt.

Har du en drøm om at lave om på et rum, men ved ikke hvor du skal starte, så kunne det første skridt være at træffe en beslutning om, hvilken farve, du vil male det i. Det er ét skridt, og det er fint. Næste skridt kunne være at købe maling, det næste at male, købe en ny pude, reparere et hul i væggen.

Har du et mål om at komme i bedre form, så kunne det første skridt være at undersøge, hvilken motionsform, du bedst kan lide. Næste skridt kan være at finde én at gøre det sammen med, at finde ud af hvor det skal foregå, købe det rigtige udstyr.

Ros dig selv for hvert skridt du tager.

Nyd din succes og lad den inspirere dig til mere. Om dit skridt kan føles nok så lille, så er det taget, og du er tættere på målet end du var før.

Du vil blive forbavset over hvor let og hurtigt, du kan nå meget langt.

God fornøjelse!
 
Kærlig hilsen
Malouna

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nå dine mål – få den sikre opskrift. Læs mere