Sådan får du mere tid i dit liv!

De fleste mennesker vil gerne have mere tid i deres liv, men finder det både uoverskueligt og nyttesløst at forsøge at få mere i tid i en almindelige travl hverdag. De fleste gemmer det med mere tid til deres ferier, weekender og andre fridage.

Men du kan let skabe mere tid i dit liv. Det handler om at fprstå nogle enkle mekanismer i tilværelsen.

For det første kan du ikke få flere timer i døgnet - så du kan faktisk ikke FÅ mere tid, men du kan derimod SKABE mere tid. Og det giver det samme resultat.

Tid er ligesom brikker, et tidspuslespil, der består af 24 brikker x 7 - så har du antallet af timer på en uge. Så du har altså et ugepuslespil betående af 168 tidsbrikker.

Hver brik er en time og fordeles af dig udfra dine valg og dine prioriteringer. Nu tænker du måske at de fleste af dem er fastlagte af job, møder, hentning af børn, indkøb og andre forpligtelser. Så dem er du ikke herre over og kan ikke ændre på. Det er ikke rigtigt.

Der er ALTID nogle brikker som kan rykkes, så andet tager mindre tid og hele flowet i opbygningen af puslespillet ændres. Du bestemmer egenrådigt placeringen af hver brik i dit tidspuslespil. Det du prioriterer får en brik og placeres i den rækkefølge du bestemmer og tillader.

Alt ændres faktisk hvis du prioriterer anderledes. Det du vælger at bruge tid prioriteres af dig, og det du ikke vælger at bruge tid på prioriteres ikke. Så er der noget du faktisk hellere vil prioriterer end noget andet?

Prøv at tage herredømmet over din egen tid bare en dag. Det er et forsøg og se så hvor meget tid det faktisk vil frigive.

Prøv at bruge disse 10 steps som udgangspunkt for en anderledes dag med mere tid:

1. Start din morgen med at stå tidligere op. Gør tingene i en anden rækkefølge end du plejer og giv dig tid til dine nærmeste. Kom ud af døren et kvarter før du plejer og i så godt humør som muligt.

2. Uddeliger straks så mange opgaver som muligt på jobbet og gør det løbende i løbet af dagen. Lav kun det i dag der virkelig er dit bord.

3. Sortér alle de opgaver i løbet af dagen fra som er spild af tid, andres inkommende ønsker som sagtens kan vente til imorgen og lav vitterligt kun det der også giver mening for dig.

4. Lav også et par forebyggende opgaver selvom noget andet haster. Haster det så meget at verden ville gå under hvis det ventede til imorgen? Hvad er det værste der kan ske? Hvis ikke det er så slemt, så lad opgaven vente.

5. Lad ikke nogen forstyrre dig eller tage unødigt meget af din tid ved lange møder, kedelig snak på gangen eller forstyrrende afbrydelser. SIG MED ANDRE ORD FRA!! Pænt og ordentligt naturligvis. Hold dejlige pauser flere gange i løbet af dagen. Bare 5 minutter af gangen. Pust ud og tænk på noget helt andet og dejligt...

6. Tag afsted fra arbejdet 1 time før du plejer hvis du overhovedet kan. Spørg om det kan lade sig gøre allerede fra morgenstunden.

7. Køb noget lækkert med på vejen hjem til dig og dine. Det kan være mad, blomster, småting fra tigerbutikken eller noget helt andet...

8. Nyd resten af din dag og aften med familien og brug ekstra god tid på at nyde øjeblikkene der er. Brug det overskud du har fået i løbet af dagen og reager anderledes end du plejer på modstand. Overrask dine nærmeste ved at smile, være overbærende eller gå lidt for dig selv. Brug tiden på at komme i balance hurtigst muligt igen. Lad det være målet for resten af aftenen.

9. Planlæg dagen imorgen og beslut dig for hvad du vil gøre anderledes i morgen og tænk igennem om dagen idag gav dig noget du kunne bruge.

10. Gå tidligt i seng og få en god nats søvn :-)

Disse 10 steps kan selvfølgelig udbygges og ændres så de passer til dine behov. Pointen er at du KAN ændre din tid. Det handler om prioritering, mod til at forandre, konkret udmelding til omverdenen og styrken til at gøre gode ting for dig selv og dine, trods travlhed og gamle rutiner.

Kun du kan skabe mere tid i dit liv. Held og lykke med det :-)

Få meget mere inspiration og viden om hvordan du skaber mere tid i dit liv på www.maketime.dk eller på facebooksiden af samme navn.

Tak for din tid.

Kh. Rikke Deepthi

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Guide til mere tid