Nytårstid er statustid og visionstid!

Kender du dine værdier og lever du i overensstemmelse med dem?

Hvert år omkring nytår gør jeg status over det år, der er gået og tænker fremad – skaber visioner - ind i det nye år. Det er en fantastisk lejlighed til at lave et tjek på, om mit liv og de valg, jeg træffer, er i overensstemmelse med mine drømme, mine visioner og ikke mindst med mine værdier.

Jeg gik ind i 2010 med visionen om at udleve min drøm om at skabe et livsgrundlag på baggrund af det, jeg elsker at beskæftige mig med.  Den 21. december 2009 gik jeg på juleferie og sagde samtidig farvel til mit faste job og mine gode kolleger gennem 10 år for at kaste mig ud i livet og leve af det som jeg brænder for; at være facilitator i andre menneskers livsprocesser, der hvor livet gør ondt, er skræmmende og overvældende. Det er ofte gennem disse livskriser, at vi virkelig finder ind til vores helt egne værdier og kan se, hvad der skal til, for at vi kan leve i overensstemmelse med dem.

Forud for mit store skridt ligger netop en alvorlig livskrise, som kulminerede med et stress sammenbrud for et par år siden. Det kom efter at jeg i mange år havde levet i modstrid med mine værdier. Jeg var længe klar over det, men sad alligevel fast i et mønster, der var svært for mig at bryde. For mig handlede det meget om tvivl og frygt. Tvivlen på om jeg kunne lykkes med noget, som var så vigtigt for mig, om jeg var dygtig nok og om jeg mon fortjente det, og ikke mindst frygten for at mislykkes. Min vej ud af stressen og gennem krisen gik gennem terapi og fordybelse i, hvad der er vigtig for mig her i livet og hvordan jeg kan skabe omstændigheder, der gør det muligt for mig at leve et autentisk liv i overensstemmelse med mine værdier. Hvilket netop er en af mine allervæsentligste kerneværdier.

Det, der skulle til for mig, var at forlade den karriere og det arbejdsliv, jeg havde bygget op gennem næsten 20 år for at beskæftige mig med noget helt andet, som for mig er meningsfuldt og værdifuldt på et dybere og mere autentisk plan. Det var et kæmpeskridt, som krævede mod.  

At gå gennem en proces, hvor vi kommer tættere på at leve i overensstemmelse med vores værdier, behøver dog ikke at betyde, at du skal sige dit job op, blive skilt, rejse jorden rundt eller andet som kan forekomme stort og uoverskueligt. Ofte vil det være den indre ændring i dig som stille og roligt kommer til at præge din tilgang til livet og medføre små, men betydningsfulde ændringer i din dagligdag.

2010 har for mig været et fantastisk år, hvor jeg har fået nye opgaver og fået mulighed for at beskæftige mig med de ting, som er vigtige og meningsfulde for mig. Det har også været et skræmmende år med et spinkelt økonomisk grundlag og hvor jeg har skullet øve mig i at leve med den usikkerhed, som følger med det at være selvstændig og uden fast arbejde.  Men det har været det hele værd. Og her ved udgangen af 2010 føler jeg mig som et mere helt og autentisk menneske.

Og nu står jeg så her på kanten til 2011 og ser min allerstørste frygt i øjnene. Frygten for at mislykkes! For hvis jeg mislykkes, så er der ikke noget på den anden side!  - og det skræmmer mig helt vildt. Samtidig ved jeg, at det kun er en del af mig, der er bange. En anden del af mig tror på, at jeg gør det eneste rigtige for mig lige nu, og at frygten netop er udtryk for, at det her er essentielt vigtigt for mig. At leve mine værdier og give oprigtigt udtryk for den jeg er. Og det er netop det, som er min vision for det liv, jeg ønsker at leve. I 2011 og alle årene der kommer.

Godt Nytår!

__________________________

Majken Kaznelson
Terapi og Mindfulness
http://www.majkenkaznelson.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Nytårstid er statustid og visionstid!