Livets overgange

Jeg befinder mig midt i en af livets overgange. Jeg er ved at flytte min praksis fra et klinikfællesskab til et andet. Umiddelbart er det hverken en stor eller en skelsættende begivenhed. Jeg har kun ganske få ting, som jeg skal have med mig og jeg flytter ind i et veletableret kliniklokale, hvor jeg bare skal finde mig tilrette, og med tiden sætte mit præg på stedet.

Alligevel kan jeg mærke, at det gør noget ved mig, - at jeg befinder mig i en af livets overgange. Jeg mærker både forventningen om det nye, der venter mig forude, og vemodet over det, som jeg siger farvel til og som har været en vigtig del af min hverdag og omdrejningspunktet for mit arbejde med klienter de sidste 4 år. Jeg skal sige farvel til gode klinik-kollegaer og goddag til nogle nye.  Jeg mærker både forventningens glæde og tristheden over det, jeg mister.

Livets overgange – store og små – indeholder alle noget nyt i vores liv og tab af det, som var. I nogle overgange er det glæden over det som kommer, der fylder mest, og i andre er det tabet over det, vi mister, der overskygger alt andet. Nogle overgange markeres tydeligt af en begivenhed, som f.eks. en flytning eller at jobskifte, eller når vi bliver gift eller en skilsmisse, eller når vi får børn eller mister en som står os nær. Andre overgange er mere diffuse, som når vi bevæger os fra en livsfase til en anden, f.eks. fra at være ung til at blive voksen, eller fra at være midt i voksenlivet til at blive ældre.

At være midt i en overgang kan være turbulent og voldsomt med mange store følelser i spil, eller det kan være mere indadvendt og tænksomt, hvor vi ofte måske gør status over vores liv og ser på vores værdier og hvordan vi manifesterer dem i livet.

Jeg har svært ved at sige farvel og tage afsked, - det er et tema i mit liv, der altid dukker op, når jeg befinder mig i en af livets mange overgange, - også i de glædelige. Ikke sådan at jeg forsøger at holde fast i det der var, men mere som nogle følelser, jeg skal igennem. Det kan være en tristhed, - nogle gange en meget diffus tristhed og andre gange med sorgens følelser, der bryder ud i fuldt flor med gråd, vrede og følelser af uretfærdighed. Det er godt at vide, at det er temaet, der er på spil, - og at jeg af erfaring ved, at jeg kommer igennem. Og stort set altid med nye indsigter og afklaringer som opstår på vejen.

Vær i dine overgange med bevidsthed!

Majken Kaznelson

__________________________

Majken Kaznelson
Terapi og Mindfulness
http://www.majkenkaznelson.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Livets overgange