Verden er til for TAO - Nogle gange skal vi bare give det, vi selv har allermest brug for.

Nogle gange skal vi bare give det, vi selv har allermest brug for. Det er i hvert fald en langt sikrere vinder end den med at vente på, at nogen kommer og giver os det. Min sjælebror Lars Muhl har sagt, at det vi savner mest er det, vi er kommet for at give, og Den hellige Frans af Assisi sagde netop, at "det er igennem vores given, at vi modtager".

Jeg har ventet et helt liv på, at nogen kom og gav mig tilliden til verden tilbage, men det var der ikke nogen, der gjorde. Som barn blev jeg revet væk fra mine forældre og blev passet på skift af forskellige familiemedlemmer - mest min mormor og morfar, som gav mig en lille smule af verden tilbage. Men den verden, man mister, når mor og far forsvinder, det er en del af verden, der er ganske svær at vinde tilbage. Det er den del af verden, hvor der med tydelige bogstaver står: "Jeg har lov at være her uden at skulle gøre noget som helst."

Nu har jeg fået TAO, og fra han var så lille, at han kunne sidde i en tekop, har jeg hvisket ham ind i øret hver eneste dag: "Du har lov at være her uden at skulle gøre noget som helst - du er et elsket væsen."

Og nu får jeg alt det tilbage, jeg har hvisket TAO i øret. For hvor jeg selv altid måtte døje med følelsen af at skulle være noget, præstere noget, være dygtig og neje pænt for at være helt sikker på, at der nu også var nogen til at tage sig af den lille pige med lakskoene, der hverken havde far eller mor, ja, da ser jeg en lille "dreng" på Dragør strand, der bare løber livet og menneskene i møde med logrende lykkelig hale. Glad glad glad. Og hvis nogen bare slet ikke kan lide hunde, ser han undrende på dem og løber lige så glad videre. For verden er til for ham. Ved de ikke det? Har de ikke set, at Guds hånd har strøet sand, der hvor havet begynder, for at TAO kan løbe i det, snuse i det. Og har de ikke set svanerne? Det er Guds gave til TAO. Se hvor de flyver op i luften som store flyvemaskiner, når han glad løber efter dem. Og se børnene, der forvandler sig til engle, der vil kramme og holde, og alle hundene som bare er der fordi TAO skal have nogen at lege med.

Og da vi kommer hjem fra Dragør strand løber han glad lige ind i min nabos stue. Hej hej hej. Og min nabo griner og siger : "Verden er til for TAO."

Og jeg tænker, at det er sådan det er, når ingen har taget noget fra en. Når nogen har sagt, man var et elsket væsen. Og verden er også til for mig, når TAO hver aften ser mod nattehimlen for at se de stjerner, som Guds hånd så gavmildt har strøet for at han skal have noget at kigge på.

Sådan vil jeg også være i verden TAO. Jeg vil løbe alle i møde, og hvis de ikke vil have det, så løber jeg da bare efter svanerne i stedet for. Og stjernerne på himlen er alle sammen mine, og jeg vil strø dem i den lille piges hår, for hun er også et elsket væsen, og jeg vil vise hende, hvordan man også kan være i verden, som nu tilhører mig. Fordi jeg gav dig det, jeg selv havde allermest brug for. Og fordi jeg nu kan se det hele lige der foran mine øjne. Sådan ser det ud. Når du er et elsket væsen - og når verden tilhører dig.

Tak TAO

Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vi skal give det, vi selv har allermest brug for. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk