VELKOMMEN HJEM - i dig selv

Ofte spørger vi os selv og i stor forvirring: "Skal jeg gå den vej eller den vej?" Der er så meget der kalder og lokker og forvirrer. Måske så meget vi skal vælge imellem. Så mange muligheder. 

Når spørgsmålet runger i os med sin forvirrende hulhed, kunne vi starte med at gå hjem i os selv. For når vi er hjemme hos os selv, er det ikke engang sikkert vi har brug for at gå noget andet sted hen. Og det er også langt mindre angstprovokerende at gå ud (hvis det er det vi skal), når vi ved, vi har et sted at vende tilbage til. 

Men hvordan kan jeg finde hjem i mig selv? Åndedrættet er et godt anker. Jeg kan sagtens trække vejret og alligevel ikke være hjemme i mig selv. Jeg kan for eksempel trække vejret uden overhovedet at være bevidst om, at jeg gør det. Så bare fordi jeg trækker vejret, er jeg ikke nødvendigvis hjemme i mig selv. Men i det øjeblik jeg iagttager mit åndedræt og bliver bevidst om, at jeg trækker vejret, da er jeg hjemme i mig selv.

Prøv det - et ganske kort øjeblik. Iagttag dit åndedræt. Mærk hvordan kroppen udvider sig, når du trækker luften ned i lungerne, og mærk hvordan kroppen giver slip, når du slipper luften ud igen. Mærk, at du er hjemme hos dig selv. For hvor ellers kan du være? 

Enhver tone må begynde med en vejrtrækning. Et ja et nej, et skridt du tager. For hvis vi har trukket vejret, hvis vi er hjemme i os selv, så er det i sidste ende ikke så afgørende, om vi går den ene eller den anden vej. For vi har os selv med uanset hvilken vej, vi vælger at gå. Og alt det vi længes efter er måske ikke længere væk end afstanden mellem en ind- og en udånding.

Og det er et billede jeg har med mig: Min indånding er en vej, og der for enden hvor vejen slår en bugt for at vende tilbage til udånding DER ligger et lille hus, som min sjæl finder hvile i. Det er her, jeg sidder, når jeg synger. Og det er her fra jeg ved om det er JA eller NEJ. Og det er her fra jeg mærker at alle veje fører ... ikke til ROM men til det lille hus mellem min indånding og min udånding, som altid hvisker VELKOMMEN HJEM.


Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mindfulness og bevidst vejrtrækning. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk