Tror du virkelig folk vil have du skal være perfekt?

Engang spurgte en kvinde mig: "Er du aldrig bange for at fortælle alt det om dig selv, når du underviser? Er du ikke bange for, at folk ikke vil komme på dine kurser, når de ser, at du har hjertesorg og kan være nedtrykt og bange og ensom?"

Nej jeg er ikke bange. Jeg ville være meget mere bange, hvis mine kursister troede, jeg var perfekt. For det vil de hurtigt opdage, jeg ikke er. Og hvis de har brug for et kursus i at blive perfekt med en perfekt lærer, så er det bedst, at de går et helt andet sted hen. For jeg vil bare komme til at skuffe dem.

Jeg er nemlig ikke perfekt. Mit liv er ikke et glansbillede. Hvordan kan det være det, når jeg de første mange år af mit liv levede med en psykisk syg mor, som jeg elskede, men som jeg var så bange for, at jeg låste døren til mit værelse, når jeg skulle skrive mine sange.

 Hvordan kan jeg være perfekt? Når jeg igennem hele min ungdom gang på gang oplevede at blive opgivet af mænd, der ikke orkede mine humørsvingninger, fordi jeg tog angsten og sårbarheden med ind i forholdet. Hvordan kan jeg være perfekt? Når jeg sidenhen valgte mænd med misbrugsproblemer, fordi jeg igennem dem stadig forsøgte at redde min mor? Hvordan kan jeg være perfekt? Med alt det, jeg har med i baggagen?

Jeg er ikke perfekt. Det må være tydeligt for enhver. Men jeg lever. Og jeg gør det med et højt hurra og et halleluja oveni. Fordi jeg elsker livet og alt det, jeg kan lære af det. Og mine kursister må gerne vide, at jeg ikke er perfekt. For jeg underviser slet ikke i at være perfekt. Tværtimod.

 I morgen starter jeg et hold på tyve kvinder. Alle begynder en rejse mod DET AUTENTISKE LIV. Og det er noget helt andet end det perfekte liv. Og det er det eneste, jeg kan undervise i eller vise en vej mod. Det liv, vi kan leve, når vi ikke er perfekte. Fordi det faktisk ikke er sådan, at vi skal være perfekte for at være her.

Så nej, jeg er ikke bange. For pokker da. Jeg ville faktisk være mere bange, hvis jeg havde givet folk det indtryk, at jeg var perfekt. Så ville jeg være bange for at komme i morgen til min egen undervisning. For tænk hvis de så, hvem jeg virkelig er.

Men jeg er virkelig mig. Livfuld kraftfuld og til tider svag og bange. Med en skraldlatter som en heks og en lille piben som en mus. Til tider dybt forbundet med min sjæl og til andre tider skræmt dinglende rundt som en fremmed ensom planet i universet. Og hvad kan jeg sige? Vil du stadig have mig som din lærer, som din sanger, som din fortællerske? For det er det, jeg har.

Jeg kan ikke lære dig at være perfekt. Men jeg kan måske være med til, at du ser, det er OK at være her - når du ikke er det.

Kærligst
Majbritte Ulrikkeholm

 

 

 

Tak til Anders Gisselmann (One2speak) for dagens nyhedsmail, som inspirerede mig til at skrive denne opdatering.

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tror du virkelig folk vil have du skal være perfekt?