TOMHEDENS LABYRINT - når vi forlader os selv

De gange jeg har oplevet at tabe mig selv i en relation med et andet menneske, har jeg opdaget en underlig labyrint, som jeg for vild i.

Ved labyrintens indgang mødte jeg et menneske, som jeg troede kunne udfylde mit tomrum. Umærkeligt forlod jeg mig selv og egne værdier for at være sammen med dette menneske. Og jo mere jeg forlod mig selv, des større oplevedes tomheden. Jo mere tomhed jeg oplevede des mere søgte jeg at være sammen med den udvalgte, og jo mere jeg var sammen med den udvalgte des mere tomhed oplevede jeg.


Så det, der kunne have været en kilde til fylde, blev en kilde til uendelig tomhed, der udviklede sig til uhensigtsmæssig afhængighed.

Der var kun en vej ud af labyrinten. Tilbage til egne værdier. Tilbage til det, der fylder mig indefra.

For to halve mennesker, der søger at fuldende hinanden, har det med at blive ved med at være to halve stykker. Hvor imod to hele mennesker, der mødes, bliver langt mere end de to de var. Og det, jeg har indset under mine vildfarne rejser i tomhedens labyrint er, at vi i stedet for at søge at fylde hinandens tomrum ud, kan mødes fra fylden. Indefra. Da vil et meget smukt møde opstå. Ikke ud fra afhængighed men ud af kærlighed. 

Men mine rejser ind i labyrinten har aldrig været meningsløse. For hver gang jeg endte i labyrintens indre, indså jeg, hvad jeg stadig havde at lære. Hvilke tomrum i mig, der stadig trængte til opmærksomhed. Hvilke sår jeg stadig havde at hele. Inden jeg fuldt ud kunne møde kærligheden. Der hvor den ikke så meget handler om hvad jeg kan få ud af den anden men i langt højere grad handler om, hvad jeg kan bidrage med, og hvad vi i øvrigt og ud fra ligeværd kan berige hinanden og andre med.

Kærlig hilsen Majbritte Ulrikkeholm __________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
TOMHEDENS LABYRINT. Majbritte Ulrikkeholms blog på Levlykkeligt.dk