Sangens kraft - om at underholde eller holde under

”Sange er tanker, der synges ud med åndedrættet, når mennesker lader sig bevæge af stor kraft og ikke længere kan nøjes med almindelig tale.”

Sådan sagde Orpingalik fra Netsilik folket til Knud Rasmussen. Og urmennesket ved noget om sang og sangens kraft. For sangen har været lige så vigtig for dem som mad og klæder. Sangen er åndens føde. Og det har vi glemt i det øjeblik vi lader os forføre til at tro, at sang og musik skal underholde os. En stor misforståelse. For sangen er det, der skal holde under os. Sangen er det, der skal nære vores sjæl. Sangen er det, der skal bringe os fra en tilstand til en anden. Eller dybere ind i den tilstand vi allerede er i. Sangen kan tage os igennem sorg og hele vores hjerter og til andre tider udtrykke vores fryd og jubel og taknemmelighed. 

Stemmen forbinder os. Uanset hvordan vi synger. I det øjeblik vi lader vores stemme smelte sammen med en andens stemme, vil vi opleve fra urdybet, at vi er forbundne. Med det aller inderste i os selv og med det aller inderste i andre.

Vi har sange, der kan hjælpe os til at holde under os i de aller sværeste stunder. Var det ikke smukt at høre vores norske broderfolk synge Kringsatt af Fjender i forbindelse med deres store tab ved Uttøya? Er det ikke smukt at sige farvel med Dejlig er Jorden og er det ikke en fryd at høre mennesker fejre livet med en sang. Så sjældent det end sker i vores kultur, at mennesker virkelig og uden først at have drukket sig mod til, bryder ud i sang fra hjertet.

Lad os ændre det. Lad os synge uanset hvordan vi synger. Blot for at flytte os fra en tilstand til en anden eller for at komme dybere ind i den vi allerede er i. Lad os synge for at forbinde os med vores aller inderste og med det aller inderste i andre. Lad os synge for at fejre livet og hinanden. Lad os mærke at der er noget der holder under os. Altid. 

Når vi lader os bevæge af stor kraft og ikke længere kan nøjes med almindelig tale.

Majbritte Ulrikkeholm

Vi synger sammen på Frederiksberg i Yogaliving ved arrangementet STEMMENS HELBREDENDE KRAFT 9. FEBRUAR LÆS MERE under KURSER


  __________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Se arrangementet Stemmens Helbredende Kraft med Majbritte Ulrikkeholm