Sangen om værdighed - vær dig=værdig

For nylig mødte jeg en ung kvinde, som helt havde mistet lysten til sin sang. Hun havde prøvet alt for at ramme publikums smag, sagde hun. Og alligevel ville ingen lytte. Hun havde indspillet plader, som ingen købte, og hun havde passet det hele til, så det svarede til tidens smag og ønsker. Og jeg så ind i en dybt ulykkelig sjæl, som helt havde mistet sig selv. Og jeg vidste ikke, hvad andet jeg kunne sige til kvinden end:

 Vær dig, for så er du værdig, når vi kommer til dig for at drikke af dine sanges kilde. Vær dig, for så er du værdig, når vi ikke kommer. Publikums gunst kan du miste, men din værdighed er dit anker til livet, Himlen og Jorden. Du skal aldrig prøve at ramme mig, for jeg kan ikke undgå at blive ramt dybt i mit hjerte, når jeg mærker, at du er dig. For det vil altid minde mig om, at der er et sted, hvor jeg også er mig. Og det sted vil jeg gerne mindes om.

 Vær dig. For så er du værdig. Og når ingen kommer til dig, så er du stadig værdig. Og vinden vil bære din sang til os. Og vi vil være nødt til at følge vinden og finde hen til det sted, hvor du er. For vinden bærer altid vores sang med sig. Den fra det mest uværdige sted. Det er den mennesker flyr. Og den fra det sted, hvor du er din egen kilde. Det er den kilde, vi drikker ved. Og den kilde vil vi altid finde. For vi bærer en evig tørst i os efter det, der er sandt og ægte.

 Vær dig, for så er du værdig. Og den sang vil vi altid finde - sangen om værdighed.

 Majbritte Ulrikkeholm

<!--EndFragment-->
__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Værdighed - vær dig = værdig. Læs mere