SAMTALE MED MIT HJERTE

I dag vågnede jeg ved, at jeg lå med mit hjerte i min hånd. Helt fint og blødt som en uendeligt blød fugleunge lå det og pulserede så fint der i hulningen. Der på grænsen mellem drøm og virkelighed, søvn og vågen tilstand lå jeg og talte med mit hjerte.

     ”Jeg er rum,” sagde det.

      ”Er du et rum?”

      ”Nej, ikke et rum – rum.”

 Og mit hjerte fortalte, at fordi det var rum, kunne det aldrig lukke sig. JEG kunne lukke MIG, men fordi mit hjerte var rum, var det altid åbent. Men JEG kunne åbne MIG eller lukke MIG.

 Et rum kan åbnes eller lukkes af en dør,” sagde mit hjerte.” Men RUM er uendeligt, og det er RUMS natur at være åbent.

 ”Hvordan skal jeg så passe på dig?” spurgte jeg mit hjerte.

     ”Ved at gøre det, du gør,” svarede hjertet. ”Ved at holde mig så blidt i din hånd som var jeg en fugleunge. Ved altid at holde hånden åben, som du gør nu, og ved at huske jeg ikke er et rum, der kan åbnes og lukkes efter behag men RUM uendeligt i omfang.”

 Jeg så på den lille fugleunge i min hånd og tænkte  på alle de gange jeg havde bedt nogen om at holde den bløde klump for mig.

 ”Jeg giver dig aldrig væk igen,” sagde jeg. ”Jeg vil dele dig, og jeg vil altid holde dig i min hånds hulning. Ikke stramt og fast men blidt og blødt, så du altid kan rejse i det uendelige rum uden døre, der åbner og lukker. Jeg vil dele dig, men aldrig give dig væk, og nu vil jeg kalde på dem, der også ved, hvordan man holder et uendeligt rum i en hulning i en hånd.”

 Majbritte Ulrikkeholm

 

(Denne tekst er skrevet inspireret af en tale af Mooji, hvor han omtaler hjertet som space)

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

I den berømte iværksætterperiode skulle jeg også være herre i eget hus, og mit firma blev "døbt" soomcoach - Sence Of Open Minds. Jeg fik navnet op i min bevidsthed under én løbetur, og troede jeg havde brandet som alle ville søge imod og åbenbare deres sind for mig.. Jeg kom aldrig ud over kanten - rent markedsføringsmæssigt ( eller skattemæssigt ), men jeg har siden brugt soom til at minde mig selv om den indre glæde, der er forbundet med et åbent sind. Et åbent sind er for mig tæt forbundet med et åbent hjerte, nemlig et indre liv, der flyder som en stille dansk å, som bugter sig med et ganske aktivt liv under vandoverfladen..

At åbne hjertet og sindet op for sig selv er vel at møde sin kerne/essens og lade det være et ærligt bidrag ind i fællesskaberne til at skabe samklang på?

Majbritte ulrikkeholm blog: SAMTALE MED MIT HJERTE på levlykkeligt.dk