Sådan kan vi selv være med til at stoppe svineriet

God morgen, kære venner. 

En smuk verden opstår ikke blot af den enkeltes personlige udvikling, mindfulness, wellness, velstand eller en halv times meditation om dagen. E
n smuk verden vokser ud af alle de bevidste valg, vi foretager hvert eneste øjeblik.

Albert Einstein har udtalt: 

"Verden vil ikke blive ødelagt af dem, der gør ondt; men af dem, der ser på uden at gøre noget."

Det er stærke ord, der maner til ansvar, efter stort set hele nationen har set, hvordan vores grise bliver behandlet helt uden medfølelse, respekt og værdighed. Når vi ser, hvordan mennesker her i vores land, ja, lige udenfor vores dør, behandler dyr, der ikke har en chance for at gøre noget for at forsvare sig.

Så kan vi vente på, at politikerne tager ansvar? Nej det mener jeg ikke. For det kan have lange udsigter om nogle. Derfor ser jeg inspireret af Einsteins stærke ord, at det bare begynder NU. Vi kan gå langt uden om at købe noget som helst, der ikke har haft et værdigt liv. Det være sig kød eller grønsager. Og hvis vi mener vi ikke har penge nok til det, så kan vi købe mindre af det hele. Helt ærligt, hvis jeg kun har råd til billigt kød fra dyr, der har været udsat for vold og svigt, så vil jeg meget hellere købe en økologisk porre, et løg og nogle kartofter og gå hjem og koge mig en suppe. En pose mel og en pakke gær kan det også blive til, og så kan jeg bage et brød til. En pose økologisk havregryn, kan hurtigt blive til en god og nærende havregrød. Der er mange muligheder for fattigrøve, der gerne vil støtte livet i verden.

Vi har indflydelse. Når vi står i supermarkedet. Det er i hvert fald et sted at starte. Og der er ikke noget at vente på. For skal vi lytte til Einstein, så er det ikke kun dem, der klipper halen af grisen og slår dem med stokke og i det hele taget piner vores dyr, som ødelægger vores verden. Skal vi lytte til Einstein, så er det ligeså meget os, der ødelægger vores verden, hvis vi køber alt deres svineri. 

Kærlig hilsen Majbritte


__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Svinerigets behandling af grise kan vi selv stoppe. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk