Omsen2 - Tør du tage den med din eks?

Engang havde jeg en hund, der hed Omsen. Sig det navn i min familie, og alle spærrer øjnene op og siger: "Åh nej, Omsen."

For Omsen stjal mad på bordet, trak i snoren, stak af og tog på strejf i dagevis. Men Omsen var også en kærlig fyr med harlekintern i panden. Og når min familie sagde "Åh nej Omsen," så sagde jeg altid, at det hele skyldtes, at Omsen var en uheldig krydsning mellem en gårdhund og en beagle. Meget stædig sammensætning.

Jeg havde aldrig tanken, at Omsen måske stjal maden, fordi jeg sad og fodrede ham som en baby ved bordet, at han trak i snoren, fordi jeg aldrig havde lært ham at gå og så videre og så videre og så videre.

Men nu har jeg så TAO, som bare ikke må blive Omsen2, som de siger i min familie. Og TAO stjæler ikke maden, og han bliver, hvor han skal, og det er alt sammen, fordi jeg gør noget andet. Og måske allermest fordi jeg omsider har indset, at Omsen var Omsen på grund af alt det, jeg ikke ville se.

Og i dag tænkte jeg, at der jo også kan være lidt Omsen over det der med kæresterne. For måske var der en masse ting, jeg gjorde, men som jeg bare ikke ville se. Og i dag tog jeg mod til mig og ringede min ekskæreste op og spurgte direkte: "Hvad synes du, jeg gjorde, som var skyld i, at vores kærlighed døde ud?"

Han blev nok lidt paf, for han har jo forsøgt at komme igennem med lige præcis det i årevis, og når vi er midt i det, så handler det jo mest om at få andre til at få øje på, at det hele skyldes en uheldig krydsning. Det er i hvert fald ikke noget, jeg gør.

Men nu var spørgsmålet stillet. "Bare skyd løs," sagde jeg. For jeg tænkte, at han jo nok ligger inde med en del viden om mig. Viden jeg kan bruge i mit næste kærlighedsforhold, som meget nødigt skulle blive et Omsen2-forhold, fordi jeg ikke vil se på det, jeg gør og det, jeg ikke gør.

Og det magiske skete. Det der før føltes som kugler af anklager, der blev skudt ind i min krop som lammende stød, føltes nu lige pludselig som det blødeste og mest kærlige jeg har oplevet. Det var jo noget, jeg skulle se, noget jeg skulle vide. Og det er kærligt, når nogen peger på det, vi ikke kan se. Og det er den kærligste gave, vi kan give hinanden. Ikke når vi vil bruge det som anklager for at se væk fra os selv, men når vi vil bruge vores viden om hinanden til at sende hinanden videre på kærlighedens vej.

Vi var elskende engang. Nu deler vi rejsen med nogle andre. Og vi vil ikke gentage de samme fejl. Vi vil ikke stjæle maden ved bordet eller stramme snoren eller stikke af og tage på strejf i dagevis. Og så bare sige at det hele skyldes en uheldig blanding. Nej, vi vil skue lige ind i TAO. Ind i sandheden om os selv. Den sandhed vi er nødt til at kende, hvis vi vil opleve virkelig kærlighed.

Og den sandhed er det ikke altid så nemt at se for os selv. Men det er helt sikkert, at hvis hunden stjæler ved bordet eller tager på strejf - så er der noget, vi skal til at få øje på. Hvis vi ikke vil lave en Omsen2.


Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tør du tage den med din eks - Omsen2?