KVINDENS KREATIVE KRAFT er stor men holder du den også tilbage? (om at arbejde med det urgamle kvindelige mindreværd)

I de sidste femten år har jeg arbejdet med kvinder, og jeg har fået lov at følge mange kreative, kraftfulde, sårbare kvinder på rejsen gennem livet. Mange kvinder med ufattelige kreative evner, som ikke kom fuldt til udtryk på grund af et urgammelt mindreværd, der har det med at stikke næsen frem, når vi virkelig ønsker at udtrykke os kraftfuldt fra sjælen, samtidig med vi bevarer kontakten til det aller blødeste punkt i det pivåbne kreative hjerte.

"Og hvordan gør vi så lige det?" spørger mange af kvinderne mig, når de kommer på mit kursus. Svaret er ikke enkelt, og der findes ikke en trylleformular. For mig at se er der tale om en art sjælens disciplin og et dybt valg fra hjertet om, at jeg vitterligt ønsker at udtrykke det, jeg har at bidrage med. 

Men hvordan gør vi det, når vi nu har alt det at byde ind med og alligevel og på grund af et urgammelt mindreværd alligevel holder tilbage med det vi har?

Lad mig citere Mother Teresa: Do it anyway.

Gør det alligevel. Hvis du har noget at byde ind med, og mindreværdet stikker sin næse frem, så sig: "Nu er du der igen, og jeg gør det alligevel."

Ikke på trods, for så lukker vi hjertet i. Trods kan ikke ændre vores verden.
Men det kan "alligevel." For så bærer vi det hele med. "Som om vi bar et barn varsomt på armen." Der er mindreværd, og jeg gør det alligevel. For verden har brug for mig og de værdier jeg repræsenterer.

Jeg kan naturligvis ikke undervise kvinder i at sætte deres kreative kraft fri, uden jeg selv har en baggrund med både mindreværd og usikkerhed - og den mest drænende af dem alle: Afhængighed. Jeg er ikke bare født super woman. Jeg er født som et blævrende bløddyr bærende på et nedarvet kvindeligt mindreværd, som jeg måtte tage livtag med hele mit liv. Ikke kun for mig selv men for kvinderne i min familie og for de kvinder, jeg skulle møde i fremtiden. Er jeg nogen uden en mand? Kan jeg noget selv? Og nogle gange, når jeg tager min guitar for at gå ind på scenen, sniger den lille slange sig rundt om mit hjerte og siger: "Hvorfor tog du dog ikke en mandlig guitarist med, som kan spille meget bedre end dig?"

Og jeg ser kærligt på slangen og svarer: Er du der igen? Og nu vil jeg svare dig. Ja, der er mange dygtige guitarister - også nogle der er meget bedre end mig. Både kvindelige og mandlige. Men verden har brug for min sang og på den måde jeg kommer med den. Og du kan skabe tvivl i mit sind, og det må du gerne. Lige så længe du vil. Jeg vil aldrig trodse dig, for min trods vil kun gøre dig stærkere. 

Og nu vil jeg bede dig om at træde til side. For jeg skal på scenen nu. Jeg har nemlig så meget andet i mig end tusind spørgsmål om, hvorvidt jeg nu er god nok. Eller om det jeg har at bidrage med nu også er det, verden har brug for. Jeg har en kraft i mig, som kunne minde om den, der engang skabte Verden. Og den vandrer side om side med slangen, der vil have mig til at tvivle på mig selv og min feminine skaberkraft. Og det er også i orden. Jeg gør det ALLIGEVEL.

Kærligst Majbritte Ulrikkeholm

Læs mere om det intensive stemme/skrive/udviklingsforløb
KVINDENS KREATIVE KRAFT med opstart i marts under mine kurser

http://levlykkeligt.dk/user/2101?q=node/9656

Note: Jeg arbejder også med mænd på mine kurser, men dette kursus har særligt fokus på kvindelige temaer.

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
KVINDENS KREATIVE KRAFT er stor. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk