KOM LAD OS GÅ - om den indre kamp mellem behovet for at holde fast og ønsket om at give slip

Når mennesker ønsker noget andet end det, vi har planer om at gøre med dem og vi alligevel holder fast. Hvad er det så der holder fast? Hvem holder fast? Og hvor holder vi fast fra? Er det fra frihed? Nej det kan det ikke være, for frihedens natur er at give slip. Og det er så nemt at sige: ”Giv slip, flyd med!” Men hvordan? Når og hvis der er et behov for at holde fast – i en form, i et menneske, i en relation? Når behovet og sammentrækningen er der, så hjælper det ikke meget at sige: ”Giv slip.”For vi vil jo ikke give slip, når vi er der, og den, der holder fast bliver endnu mere skræmt og bange og holder endndu mere fast.

Det er svært at give slip, når jeg ikke har noget andet at holde i. Giv slip! "Men ind i hvad?" spørger den der har behov for at holde fast. Og så kæmper vi. Den, der ønsker at give slip og den, der har brug for at holde fast.

I dag ser jeg det ganske tydeligt. Den, der vil holde fast og ikke lade en relation være det, den er, livet leves den vej det ønsker, en sang at blive sunget præcis som den vil. Den har brug for at holde fast, og jo mere jeg giver slip jo mere vil den have brug for at holde fast. Men jeg ser også, at den, der har brug for at holde fast egentlig bare har brug for NOGET at holde fast i.

Og jeg rækker min hånd frem mod hende og siger: Tag min hånd. Den kan du holde lige så stramt og fast du vil på rejsen ind i det nye uvisse ukendte. Ind i det spændende eventyr vi ikke kender slutningen på. Ind i det, der ikke har en form og som er skræmmende for dig at være i. Og vi to skal aldrig mere være adskilte. Vi er for evigt forbundne. Og her er min hånd. Kom lad os gå.

 Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kan på det varmeste anbefale bogen Kunsten at give slip. En samtalebog med Carsten Graff og Bengt Valentino Andersen, der på en medrivende, nærværende og tankevækkende måde kredser om det at give slip. kh Søren

En smuk beskrivelse. Det er jo kærlighed.

Jeg tror jeg vil læse bogen.

 

 

Majbritte Ullrikkeholm skriver om den indre kamp mellem behovet for at holde fast og ønsket om at give slip