Kærlighedsfuglen - et eventyr af Majbritte Ulrikkeholm

I dag mødte jeg kærligheden. Den kom som en lille fugl og satte sig på min skulder og hviskede mig blidt i øret – sine hemmeligheder.

”Jeg flyver frit,” sagde kærligheden. ”Og hvis I prøver at holde mig fast, så flyver jeg ikke mere, og så er jeg ikke længere kærlighed.”

Kærligheden fortalte mig med sin lille bitte stemme, at det er derfor vi bliver bange, når den kommer og besøger os. For hvordan kan vi kontrollere en fugl på himmelflugt? Så længe den flyver er den kærlighed, men holdt i min hånd er den som alt andet jeg har kontrol over.

”Du kan ikke kontrollere mig,” sagde den lille bitte stemme. ”For det der kan kontrolleres er ikke kærlighed.”

Og jeg forstod, hvorfor så mange lukker sig i med et kæmpe brag, når kærlighedsfuglen sætter sig på skulderen og hvisker i øret med sin lille bitte stemme, at nu er den landet. For så er det slut med alt hvad vi har opbygget af strategier og teknikker og metoder til at styre og kontrollere. Der er kun et at gøre. At flyve selv og håbe på at vingerne bærer.

”Men det gør de vel, hvis der er kærlighed,” sagde jeg fortrøstningsfuldt til den lille fugl.

     ”Du vil vide alt,” sagde den.

     ”Jamen det har jeg hørt. At hvis vi kaster os ind i kærligheden, så vil den også bære.”

     ”Jeg lover dig intet,” sagde fuglen. ”For det er min natur, og det er derfor du frygter mig fra dit inderste dyb. Fordi du vil have vished. Om at jeg skal bære dig, hvis du giver dig hen. Og det ønsker jeg du skal vide,” sagde den lille fugl, ”at det er hengivelsen i sig selv der er min natur. Det er ikke mig, der skal bære dig. Det er dine vinger, der skal bære dig. Og de bliver kun stærke af at flyve.”

Majbritte Ulrikkeholm

 

 

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærlighedsfuglen - et eventyr af Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk