KÆRLIGHEDENS ENGEL

Og pludselig stod kærlighedens engel udenfor min dør. Frygtindgydende som var det Døden jeg så.

”Har du renset dit hus og dit hjerte? spurgte den mægtige engel. ”For jeg har tænkt at flytte ind, og jeg bebor ikke overfyldte rum og hjerter, der er tynget af fortiden.”

 Og jeg betroede englen, at der stadig var frygt for, at fortiden skulle gentage sig. At alt det jeg havde sluppet skulle komme tilbage i en ny forklædning. At jeg derfor var påpasselig med hvem jeg lukkede ind i mit hus og mit hjerte.

”Så du har ikke ryddet op i dit hus,” sagde englen, ”Og du har i grunden intet sluppet, og fortiden bor i dit hus. Din påpasselighed skyldes at du stadig erindrer det som skete. Du tror det er en erfaring, men det er intet andet end din frygt for fremtiden. Hvis du havde gjort dig erfaringer ville du ikke frygte fremtiden, for med din erfaring i hjertet ville du ikke gentage fortiden, og derfor er din påpasselighed intet andet end din frygt. Så frygten bebor også disse rum. Og fortiden og fremtiden sover i din seng. Men jeg deler ikke seng med hverken fortid eller fremtid. Og frygten har optaget al plads i det hus jeg ønskede at flytte ind i. Se dig omkring. Hvor skal jeg bo? Og Døden, som er min søster, jeg ser, at hun ikke var i dette hus. For hende frygtede du også. Jeg vil forlade dig igen,” sagde englen. ”Og så vil jeg vende tilbage, når min søster har taget alt dette med sig: Erindringen om fortiden, frygten for fremtiden, din påpasselighed og din skælven ved tanken om min søster, som tager alting med.”

Og englen så at min frygt var stor.

”Men i grunden har du intet at frygte. For når min søster har været hos dig, når dit hus står tomt og renset, da vil jeg komme tilbage.  For jo mere min søster tager med des mere vil der være af plads til mig. Når dit hus står tomt vil jeg komme tilbage, for tomheden er den seng jeg sover i. Og du vil vel ikke bede din elskede sove i skårene af dit knuste hjerte. Og din elskede skal vel ikke selv feje dit gulv, før han træder ind over tærskelen til dit hus.”

Og englen forsvandt. Men jeg ved den kommer tilbage. Når mit hus er tomt, og lyden af skårene fra mit bristede hjerte er klokker, der ringer af velkomst og jubel for min elskede, som står der ude og venter på at sove i min seng, der ikke dvæler ved fortiden og ikke har frygt for fremtiden.

Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
KÆRLIGHEDENS ENGEL. Læs Majbritte Ulrikkeholm's blog på Levlykkeligt.dk