Influenzaens TAO

INFLUENZAENS TAO

Så kørte forårsprogrammet ellers lige over stok og sten med koncerter og foredrag og kurser og menneskelige møder og lange ture på Fælleden med TAO. Og så vågner jeg med knive i halsen, og det er som om der står en trold og hugger en stav ned i brystet på mig. Hvad er nu det? Influenza får jeg at vide og måske med en lungebetændelse oveni. 

Det er bare løgn. Jeg er udødelig, usårlig. Jeg ved det. Indtil trolden står og griner med sin stav. Hak lige ned i brystkassen og jeg kan dårligt få vejret. Min første tanke: "Åh nej, så kan jeg ikke synge," og jeg vil bare have min stemme tilbage, og det kan kun gå for langsomt. Jeg har sat de næste dage af til at indspille plade, og da jeg er både udødelig og usårlig, fortæller jeg trolden, så har jeg regnet med, at når det stod i kalenderen, så blev det sådan.

Og trolden griner og hakker til med sin stok. "Ha ha ha. Kalender. Tror du så bare at du kan planlægge det hele sådan? Næ nej," siger trolden, "Nu kan du ligge der i din seng og tænke over, hvad man kan, når man ikke har sin stemme." "Græde," siger jeg. "Næ nej," siger trolden. "Noget meget mere fornuftigt." Og jeg kan ikke gætte hvad trolden mener. "Drikke timian-te," prøver jeg. "Noget med honning, spille klaver, læse bøger… alt muligt."

Og trolden hakker til, inden han grinende går ud af døren: "Du kunne jo værdsætte, at du har en stemme. Nu hvor du ingen har. Det kan du bruge tiden til. Og så kan du glæde dig, til den kommer tilbage."

Da trolden er gået ud af døren ligger jeg i min seng og tænker på alt det, jeg kan, når jeg ikke har den der stav i brystet:

Trække vejret dybt ned i lungerne, synge, danse, gå lange ture over bakkerne på Fælleden, grine højt uden at være ved at blive kvalt, cykle med vind i håret, sidde tæt på andre mennesker uden at bekymre mig for om trolden hopper på dem. Mærke min kraft.

Men hvad kan jeg så nu? Trække vejret helt forsigtigt, tøffe rundt i haven og gå verdens mindste tur, hvor TAO må nøjes med at snuse til en blomst, hvor han er vant til at snuse hele Fælleden ind. Sidde musestille. Tage imod at Ida vil komme og gå med TAO og endda tage suppe med. Spise mad med masser af vitaminer og nærende urter. Synke ind. I det der er. Overgive mig. For jeg kan ikke andet.

Og lige da jeg er nået der til i min liste, stikker trolden hovedet frem fra døråbningen: "Lige præcis. Overgive dig. For det trænger du til at lære."

Og så hakker han staven hårdt ned i brystet, så jeg må sætte mig op og hoste. "Jeg overgiver mig - jeg overgiver mig. Til den hamrende irriterende influenza."

Nogen burde skrive en bog om influenzaens TAO eller bare om muligheden for total oplysning gennem lungebetændelse.


Majbritte Ulrikkeholm


__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Influenzaens TAO. Af Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk