Her får du mit ja

Det store ja til livet, det har jeg udtalt for længe længe siden. Og i disse dage siger jeg endeligt ja til en jeg elsker. Min egen dybe sjæl. Hele sidste år mødte jeg kun mænd, der ikke var klar til et kærlighedsforhold - blot for at holde et magisk spejl op foran mig, så jeg kunne se, at jeg stadig havde noget at lære på min rejse alene, at jeg endnu manglede at give mig selv mit store dybe ja. For hvem kan sige ja til en, der kun har sagt måske til sig selv. Eller endnu værre end måske hverken har sagt ja eller nej.

For så giv mig dog dit nej, hvis du ikke vil. Men sådan var det ikke for mig i kærlighedsåret 2013. Her fik jeg lov at opleve, hvordan det er at vandre med en, der hverken siger ja eller nej. Det er som at vandre med en levende død. Et spøgelse, der er bange for et ja og ryster ved tanken om et nej. Et nummer i telefonbogen, der aldrig bliver slettet helt, for man ved jo aldrig. Og jeg er ikke klar og jeg vil ikke definere vores relation. 

Nej det skal du heller ikke, for jeg har lært af kærlighedsåret 2013, at jeg kan sige nej. Nej til det der ikke siger ja. Men det er kun fordi, jeg selv har lært at sige ja og nej. Især ja... til min sjæl. Og når jeg siger ja til min sjæl, ja ja og ja igen, så siger jeg jo ikke "nå nej nu må vi lige se" til det der hverken siger ja eller nej.

Nej til livet er da i det mindste et ja til døden. Jeg kan tåle et nej. Jeg kan huske da min første mand kom hjem og sagde "Nej jeg kommer ikke hjem igen." Da græd jeg i seksten timer så vores sommerhusgulv var ved at sejle væk i snot og tårer. Hans nej var så tydeligt, at jeg bare gik i gang med at græde. For det er det jeg gør, når jeg møder et nej. Jeg græder indtil jeg ikke orker at græde mere. Men når jeg ikke får et ja kan jeg ikke sætte min jubel i gang og når jeg ikke får et nej, så kan jeg ikke begynde at græde.

Så nu siger jeg bare selv nej til det der ikke siger ja. For et nej til det der ikke siger ja er et JA til min egen dybe sjæl. Og min jubel kan begynde.

Ja ja ja. Store smukke dybe sjæl. Her får du det. Endelig langt om længe. Ja det er dig jeg vil have, ja ja ja, jeg vil vandre med dig så dybt forbundet at end ikke døden kan skille os ad. Ja min elskede her får du det... mit store jublende ja. Lad klokkerne ringe og jubelen tage sin begyndelse. Endelig fandt vi hinanden. 

Et nyt og smukt kærlighedsår venter os. Begyndende med det ja vi er nødt til at give til dem vi elsker, til kærligheden og til livet. Og ikke mindst til vores egen dybe sjæl.

Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Mænd der ikke er klar til kærlighedsforhold. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk