FRA CHAOS TIL KÆRLIGHED

Hvis han ikke siger det med blomster, kan det være, han siger det med noget andet... som du måske bare ikke lige har fået øje på.

Jeg er nok det, man ville kalde et romantisk menneske, og gennem tiden har jeg da også haft en del romantiske kærester, der kom med blomster. Jeg har endda haft en italiensk kæreste, der så mig dybt ind i øjnene og sagde Bella Donna, så jeg var lige ved at tro, jeg havde mødt manden i mit liv. Eneste problem: Han kunne ikke være hos mig, fordi han en time efter sad på en café rundt om hjørnet og sagde Bella Donna til en anden kvinde, der var ved at besvime af romancen.

Men det var meget romantisk med to lys på et bord og Lady og Vagabonden-stemning. Og alle blomsterne jeg fik gennem tiden af kærester, der havde tæft for den slags, de stod også så fint i vinduet, når manden var gået. For det var ikke lige sådan en mand, der blev der, indtil blomsterne hang med hovederne igen. Nej, han gik skam, når natten var omme, og blomsterne stadig stod friske i vasen.

Men de blomster der - de betød meget for mig. Jeg havde tillagt blomsterne signalværdien "Jeg elsker dig". For jeg er et romantisk menneske.

Og så mødte jeg en mand - der ikke kom med blomster. Til gengæld hjalp han mig med at finde det helt rigtige sanganlæg, han lappede min cykel og sørgede for, at jeg fik oprettet en e-boks. Han hjalp mig med at indregistrere min nye bil, ringede til ditten og dutten og datten, jeg ikke selv kunne overskue, for jeg kunne ikke finde registreringsattesten på den gamle bil.  Han stiller mit sanganlæg op, når jeg er ude at synge, og han pakker det ned igen efter koncerten, så jeg har tid til at stå sammen med gæsterne. Til min fødselsdag pakkede han mere end to hundrede gaver sammen og bar dem ned fra fjerde sal og pakkede bilen, så jeg kunne komme hjem med det hele.

MEN han kommer ikke med blomster. Han bryder sig heller ikke meget om stearinlys, fordi han er cancerforsker og vist ikke bryder sig om de stoffer stearinlysene afgiver. Han siger, jeg skal huske at lufte ud, når jeg bruger så mange stearinlys, og så er han i øvrigt så interesseret i, hvad jeg foretager mig, at han sidder på en forskerkonference i Chicago og hører et radioprogram, jeg deltager i.

Bagefter skyper vi, og jeg fortæller ham, at jeg engang brugte en parfume, der hedder Chaos. Man kan kun få den i USA, og jeg har haft adskillige kurerer, der tog den med hjem for mig. Parfumen har været udgået i ti år, men nu er den på markedet igen.

Og så er det, han bruger sit forskergen, for den parfume må man da kunne finde. Han leder som en kat efter en mus. Og haps der var den. Han ringer butikken op og gennemgår alverdens procedurer, som jeg ville have opgivet for længst. På akademisk forskerengelsk overbeviser han en person om, at hvis man gør sådan og sådan, så skulle han nok have sin parfume i Chicago, inden lørdag, hvor han rejser hjem. Til mig.

For han sidder ikke på en café og siger Bella Donna til den ene den ene dag og Bella Donna til en anden den næste dag. For han er ikke romantisk. Og han siger det ikke med blomster. Han siger det med handling og praktisk assistance. Det skulle jeg lige forstå. Jeg var nemlig lige ved at tro, at han ikke var helt vild med mig. Fordi han ikke kom med blomster.

Nu sidder jeg og tænker på ham, mens jeg hører musik på mit nye anlæg, jeg har forsøgt at tage mig sammen til at købe i flere år, og om lidt vil jeg tage ud og handle i min nye bil, som jeg slet ikke kunne overskue at få indregistreret. Jeg vil tænke på min mand, som sidder i Chicago og er stolt af sin kvinde, og jeg vil glæde mig over, at jeg har indset forskellen på romantik og kærlighed. OG så vil glæde mig over, at jeg endelig har fundet mig en ny Chaos-kurér.

Han siger det ikke med blomster. For som han så praktisk udtrykte det en dag: "De dør jo alligevel så hurtigt i vasen."

Det er jo heldigvis sådan, at jeg kan købe en god buket til mig selv. Når nu jeg alligevel skal ud og handle. For der er nu stadig lidt "jeg elsker dig" i de blomster der. Og derfor vil jeg købe en fin buket til mig selv i dag.

Og fordi jeg kan give mig selv det, jeg har brug for, behøver jeg ikke længere at have det fra ham, og så kan jeg tage imod det, han faktisk har at give.

Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Så fint et indlæg. Jeg kan godt lide din sondring mellem romantik og kærlighed. Hvor ofte fokuserer vi ikke på overfladen i stedet for at kigge på de ting, der ligger under selv samme? Sikkert fordi vi ikke kan give os selv det, vi har brug for. Derfor er din pointe til sidst i dit indlæg guld. Tak!

Kærlighed - om at give blomster til kvinder. Læs mere