Forår i november - om at slippe smerten

I november 2011 sad jeg i et mørkt hul indeni mig selv og havde ind imellem tanken, at jeg aldrig ville blive glad igen. Men her i november 2013 skinner solen fra en vindblæst himmel, og jeg sender mine tanker ind i den november, hvor hjertet bristede i tusind stykker, og jeg spørger mig selv: Hvordan blev jeg egentlig glad igen? For det skete ikke bare af sig selv. Det var ikke tiden, der lægede sårene uden at jeg foretog mig noget som helst. Det var et arbejde. 

Og nu hvor jeg har lyst til at reflektere lidt over mit eget spørgsmål til mig selv, så tænker jeg, at det mest af alt handlede om at gå med strømmen. At acceptere at noget skulle slutte. At give fuldstændig slip på tårerne, når de væltede frem indefra. At give slip. På det jeg havde forestillet mig men som ikke ville blive sådan som jeg havde forestillet mig. At give slip. På smerten. På lidelsen. For det var andet trin. 

For blot to dage siden mærkede jeg, at jeg stod på det sidste trin i sorgprocessen, som jeg tror vi må bestige. At give slip på selve smerten. At sige farvel til den. Det sorte mørke, som trods alt havde været der, når der ikke var andet. En mærkelig mørk ven, som på en måde fortalte mig, hvem jeg var. Når nu alt andet var bristet. 

Og jeg gav min mørke ven et sidste kram og takkede for alt, hvad hun havde lært mig. Hun er velkommen en anden gang. Jeg er ikke bange for hende mere. For hun er ikke mig. Og jeg er ikke hende. Vi følges på rejsen. Noget af vejen. Men nu skal jeg en anden vej. Farvel min ven. Vi ses en anden gang, når tiden er til det. Men i dag er det forår i mit liv. Selvom det er vinter udenfor.

Kærligst Majbritte

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forår i november - om at slippe smerten. Majbritte Ulrikkeholm på Levlykkeligt.dk