Et magisk spørgsmål du kan stille dig selv

Når man begiver sig ud på den farefulde færd det er at tage på rejse gennem livet hen over Jorden, så kan det være meget godt at have et pejlepunkt med på rejsen. Og et farbart pejlepunkt kan være at spørge sig selv: "Hvad kom jeg egentlig her for?"

Jeg ville personligt kunne fare vild, hvis jeg ikke havde nogen anelse om, hvad formålet med min rejse dybest set er. Særligt når jeg oplever det, der hele tiden gentager sig som fortryllelsen eller forbandelsen i eventyret. Der er noget, vi skal gennemskue i eventyret for at formålet virkeligt kan folde sig ud. For frøen er i virkeligheden slet ikke en frø men en fornem prins. Men jeg skal se det, og jeg skal kysse frøen.

Mit eventyr startede med en god portion afvisning. Men heldigvis fandt jeg ud af, at hvis jeg skal lære en masse om afvisning, så er afvisningen den frø, jeg skal kysse. For når jeg ved en masse om afvisning, så genkender jeg det at blive modtaget, når jeg når der til på rejsen. Jeg skulle lære en masse om afvisning, men jeg kom egentlig for at blive modtaget. Og dybest set for kærlighed. Men hvis jeg var stoppet ved frøen, så havde jeg måske troet at formålet med min rejse var at lære en masse om afvisning. Nej jeg skulle lære en masse om afvisning for virkelig at genkende det at blive modtaget. For virkelig at genkende kærlighed.

Når jeg oplever afvisningen som en stærk følelse i mig, hjælper det mig at hviske ind i centrum af følelsen: "Måske har du lige lidt mere at lære om afvisning. Men det er ikke formålet med din sjæls rejse. Formålet er at blive modtaget og at modtage andre. Husk du kom for kærlighed. Så bliv her en stund med din frø. Kys den og rejs videre. Men fald ikke i søvn her. Sid vågen ved din frø til det bliver morgen igen. Så kan du rejse videre mod din sjæls egentlige formål."

Men det kan jeg kun, hvis jeg er vågen. Helt vågen. Hvis jeg ved, hvad formålet med min rejse er. Og formålet åbenbarer sig ofte i den modsatte ende af det, vi kommer til at vide en masse om på rejsen. Jeg har mødt mennesker, der er vokset op med had omkring sig, og da vi foretog rejsen sammen opdagede de, at de måtte vide en masse om had, men at det dybeste formål for dem var kærlighed. De kom for kærlighed.

Jeg kom også for at elske og for at blive elsket selv. Men jeg fandt først ud af det, da jeg stillede mig selv det magiske spørgsmål: "Siden jeg nu ved så meget om afvisning, hvad mon det så er, jeg i virkeligheden er kommet for?"

Og prinsen i frøen foldede sig fint og fornemt ud. Fordi jeg var vågen, og fordi jeg kyssede den frø. Mindst lige så inderligt og lidenskabeligt, som var den allerede en prins. Og det er nok de to vigtigste ting, vi kan lære af eventyret: at det umiddelbart grimme forvandler sig til det skønneste i verden, når vi tager det helt ind, og så det måske vigtigste af alt: at vi må holde os vågne og aldrig falde i søvn på rejsen.

Kærlig hilsen Majbritte

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Et magisk spørgsmål du kan stille dig selv