Du er det du er, og det duer altid

"Nogle gange kan jeg føle, at jeg slet ikke duer," sagde en kvinde til mig.

Hun fortalte, at hun måske ikke altid lige kunne føle sig som en succes, at hun kunne føle sig ensom og alle mulige andre ting, som hun jo slet ikke er alene om. Men i den ydre verden kunne det jo nogle gange se ud som om alle andre duer fordi ... ja man vel er selektiv med hvad man fortæller, som kvinden udtrykte det.

Og jeg kom til at tænke på en aften på mit gamle forlag, hvor jeg mødte en anden sangerinde, som har været kendt i medierne i mange år, og hun sagde, at hun var så usigeligt træt af at stå og glimre i Billed Bladet og foregive, at hun var en stor succes for dagen efter at udfylde et dagpengekort, fordi alt det glimmer bladene gav hende, ikke gav hende brød på bordet.

"Hvor mange tror du ikke står og glimrer der med dagpengekortet i lommen?" spurgte hun.

Rigtig mange. Og hun ramte bare lige ind i sagens kerne. For det vi ser, er ikke altid det, der er, og derfor kan det slet ikke betale sig at sammenligne sig med noget som helst. For vi aner ikke hvad der er under glimmerfacaden, som vi måske prøver at leve op til.

Og derfor fik jeg lyst til at sige til kvinden efter jeg havde tænkt over, at hun nogle gange ikke føler at hun duer.

Kære kvinde, du er ikke alene med det du føler, og når du sammenligner dig med andre, så husk at du sammenligner dig med det, de vælger at vise frem. For som du selv udtrykker det "er man vel selektiv med hvad man fortæller." Og kære kvinde du tør vise det allermest sårbare af dig selv. Det der ikke duer. Og du duer så meget simpelthen fordi du er. Og fordi du er hele dig. Du er det du er, og det duer. Altid.

Kærlig hilsen Majbritte

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Du er det du er, og det duer altid