Derfor skal du for alt i verden undgå at blive berømt

Nu er de berømmede - kirsebærtræerne på Bispebjerg. Så berømmede at mange af os valfarter der til for at få et øjeblik og en selfie med træerne, der har stået på Bispebjerg længe før de blev egentligt berømte.

Mange mennesker ønsker sig berømmelse. Tænk at være lige så berømt som kirsebærtræerne. Tænk om alle ville rejse langvejs fra for at komme og se mig i blomst.

Men man mister noget med berømmelsen. Og det har kirsebærtræerne på Bispebjerg mistet. Ikke deres skønhed, ikke deres farve, men muligheden for at blive set af øjne, der ikke havde forventet mødet. Muligheden for at blive mødt helt uden forventning. Muligheden for at rejse sig som en pink katedral et sted hvor man slet ikke havde ventet det.

Engang opdagede jeg en blomstermark på størrelse med det halve Djursland. Bjergtaget af alle de vilde blomster der dækkede det meste af planeten standsede jeg motoren på min bil og steg ud i den vildeste skønhed, jeg nogensinde har oplevet. Det havde jeg slet ikke ventet. At nogen havde kastet vilde blomsterfrø, hvor jeg havde forventet mig en kornmark.

Jeg skyndte mig hjem til min ven, som jeg var på ferie hos. "Jeg har opdaget en blomstermark," råbte jeg, da jeg kom ind af døren hos ham. "Kom kom kom." Og han tog med ud til blomstermarken, som han syntes var så fin så fin. men ikke helt lige så fin som jeg syntes. Det kunne jeg mærke. For han tabte ikke pusten, sådan som jeg gjorde. Men blomsterne var fine. Men de var nu alligevel lidt mere fine ... da jeg opdagede dem.

Og nu står de berømmede træer på Bispebjerg til vores alles glæde. Men de har mistet noget som de aldrig får igen. Muligheden for at blive opdaget.

Majbritte Ulrikkeholm

 

Foto: lille pæreblomst i min have, som jeg desværre nok er kommet til at berømme lidt i min iver efter at dele min begejstring

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Berømt - sådan bliver du berømt. Læs mere